Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Na sveti travi dvoboj Juvan – Zidanšek

V prvem krogu kvalifikacij za preboj na glavni turnir Wimbledona sta bili Kaja Juvan in Tamara Zidanšek uspešni. Zdaj ju čaka medsebojni dvoboj.
Kaja Juvan (na fotografiji) in Tamara Zidanšek bosta tekmici v drugem krogu kvalifikacij. FOTO: Dejan Javornik
Kaja Juvan (na fotografiji) in Tamara Zidanšek bosta tekmici v drugem krogu kvalifikacij. FOTO: Dejan Javornik
N. Gr.
27. 6. 2023 | 15:21
27. 6. 2023 | 15:44
2:14

Wimbledon se bo za najboljše tenisače začel prihodnji teden, tekmovalci in tekmovalke pa se že merijo v kvalifikacijah. Danes je bil na sporedu prvi krog, ki je bil za Kajo Juvan in Tamaro Zidanšek uspešen.

Po težki lanski sezoni in prvem delu letošnje (več o tem lahko preberete v intervjuju za Delo) se Kaja Juvan spet počasi vrača v teniško karavano in na mesta, ki so ji že pripadala. Trenutno je 241. igralka sveta, a po talentu sodi mnogo višje, kar je pokazala proti Timei Babos (196.) in jo premagala s 6:2 in 6:3 v nizih.

V prvem krogu je bila uspešna tudi Tamara Zidanšek, na najnovejši lestvici WTA 144. igralka sveta. V dvoboju je premagala Rusinjo Darjo Astrahovo (209.) z 2:1 v nizih, dvoboj pa je trajal več kot dve uri. Zidanškova je na koncu slavila s 3:6, 6:4 in 6:4.

Dvoboj prijateljic za 3. krog

Razpored kvalifikacij v ženskem delu turnirja je določil, da se bosta v drugem krogu pomerili prav reprezentančni tekmici in prijateljici med seboj. To je za slovenski tenis slaba novica, obe sta potihem računali na preboj v glavni del turnirja, ena od njiju pa bo zagotovo igrala v tretjem, zadnjem krogu kvalifikacij.

V kvalifikacijah je nastopila tudi z 32 leti slovenska veteranka Polona Hercog, nekdanja 35. igralka sveta, ki je trenutno na komaj 850. mestu na lestvici WTA. Igrala je proti 23-letni Avstralki Jaimee Fourlis (169.), ki pa je bila s 6:3, 4:6, 6:3 premočna za slovensko povratnico na teniška igrišča.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine