Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Tokio bo ameriški prvič po Petu Samprasu in letu 1996

Američana Taylor Fritz in Frances Tiafoe se bosta pomerila za lovoriko na teniškem turnirju v Tokiu z nagradnim skladom 1.953.285 ameriških dolarjev.
Taylor Fritz (na fotografiji) med obračunom s Kanadčanom Denisom Shapovalovom. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP
Taylor Fritz (na fotografiji) med obračunom s Kanadčanom Denisom Shapovalovom. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP
Š. R., STA
8. 10. 2022 | 11:49
1:59

Taylor Fritz bo v devetem finalu lovil četrti naslov, Frances Tiafoe pa bo v petem finalu skušal priti do druge lovorike. Štiriindvajsetletni Fritz je v sobotnem drugem polfinalu po dveh uah in 15 minutah ugnal sedmega nosilca, Kanadčana Denisa Shapovalova s 6:3, 6:7 (5), 6:3. Fritz, letos marca zmagovalec mastersa v Indian Wellsu, bo igral v devetem finalu in lovil četrto lovoriko. Najboljši je bil še dvakrat v Eastbournu (2019 in 2022).

Tretjega nosilca, ki se bo ne glede na nedeljski razplet prvič v karieri prebil med najboljših deset na lestvici ATP, v finalu čaka spopad z vrstnikom in četrtim nosilcem Tiafoejem. Slednji je za preboj v finale prav tako po treh nizih ugnal Soonwooja Kwona iz Južne Koreje. Po uri in 37 minutah je bil boljši s 6:2, 0:6, 6:4.

Za Tiafoeja bo to peti finale v karieri in drugi letos. V Estorilu je aprila izgubil na pesku proti Argentincu Sebastianu Baezu. Edino lovoriko je letošnji polfinalist OP ZDA v New Yorku osvojil v Delray Beachu pred štirimi leti in pol. V Tokiu bo ne glede na razplet v finalu ameriški igralec slavil prvič po letu 1996, ko je nazadnje to uspelo Petu Samprasu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine