Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Tamara Zidanšek se je hitro poslovila od Rima

Konjiška teniška igralka je morala v 1. kolu priznati premoč Američanki Bernardi Pera.
Tamara Zidanšek ni imela možnosti proti izkušenejši Američanki. FOTO: John Donegan/AFP
Tamara Zidanšek ni imela možnosti proti izkušenejši Američanki. FOTO: John Donegan/AFP
STA, B. E.
11. 5. 2021 | 15:00
11. 5. 2021 | 15:04
1:35
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izgubila v prvem kolu turnirja serije WTA 1000 v Rimu z nagradnim skladom nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Konjičanka je morala priznati premoč Američanki Bernardi Pera s 3:6, 2:6.

Dvoboj je trajal uro in 18 minut, 23-letna Zidanškova pa je bila nemočna proti tri leta starejši tekmici. Takoj je zaostala za dva odvzema servisa, nato enega izničila, a prvi niz po novem breaku Američanke, sicer 69. igralke sveta, izgubila s 3:6.
 

V igri le še Andreja Klepač


V drugem je bila zgodba na las podobna. Američanka je vzela servis 77. igralki lestvice WTA v drugi in četrti igri ter vodila s 4:0, nato pa sta si tekmici izmenjali še po en break v sedmi in osmi igri. Pera je tako dobila še drugi medsebojni dvoboj, potem ko je bila v dveh nizih boljša še v kitajskem Wuhanu pred 20 meseci.

Na turnirju v Rimu po ponedeljkovem izpadu Polone Hercog in Aljaža Bedeneta nastopa le še ena Slovenka. Andreja Klepač se bo skupaj s Hrvatico Darijo Jurak predvidoma v četrtek pomerila v konkurenci dvojic s tajvanskima sestrama Letishi in Hao-Ching Chan.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine