Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Tamara Zidanšek se je dobro upirala tretji igralki sveta

Edina slovenska predstavnica v glavnem delu Roland Garrosa je s 6:3 in 6:4 v drugem krogu izpadla proti tretji nosilki Coco Gauff.
Tamara Zidanšek je sloviti tekmici športno priznala premoč. FOTO: Yves Herman/Reuters
Tamara Zidanšek je sloviti tekmici športno priznala premoč. FOTO: Yves Herman/Reuters
Š. R., STA
29. 5. 2024 | 20:44
29. 5. 2024 | 20:45
2:29

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek tudi letos ne bo ponovila uspeha iz leta 2021, ko se je uvrstila v polfinale odprtega prvenstva Francije v Parizu. Letos se je njena pot končala v drugem krogu, potem ko jo je s 6:3 in 6:4 izločila tretja igralka sveta, Američanka Coco Gauff.

Edina slovenska predstavnica na turnirju je pokazala solidno predstavo, favoritinji se je dobro upirala. Krizne trenutke je imela le ob koncu prvega niza, ko je zapravila vodstvo 3:1, in začetku drugega niza, v katerem pa jo je iz tira vrgla napaka v deveti igri, ko je pri izidu 4:4 in vodstvu 15:0 zgrešila backhand volej, nato pa naredila še dvojno napako pri servisu.

Na tekmi je obžalovala nekaj zapravljenih priložnosti, a prikazala borbeno predstavo. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Na tekmi je obžalovala nekaj zapravljenih priložnosti, a prikazala borbeno predstavo. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP

Gauff je to znala kaznovati, čeprav se Slovenka še ni hotela predati. Z borbenostjo je poskušala priti do preobrata, ki pa ji zaradi odličnih udarcev tekmice ni uspel. Pri dekletih sta napredovali tudi osma nosilka Tunizijka Ons Jabeur, z nekaj težavami je z 2:1 v nizih premagala Kolumbijko Maro Osori, in nekdanja četrta igralka sveta, Američanka Sofia Kenin, finalistka turnirja 2020 in istega leta zmagovalka Melbourna, s 6:3 in 6:3 je ugnala 21. nosilko, Francozinjo Caroline Garcia.

Cicipas, Rubljev in Alcaraz napredovali

V tretji krog odprtega teniškega turnirja Francije sta se danes poleg Stefanosa Cicipasa uvrstila tudi tretji nosilec, Španec Carlos Alcaraz in šesti nosilec, Rus Andrej Rubljov. Nekaj več dela je imel Španec, ki je Nizozemca Jesperja de Jonga premagal v štirih nizih, medtem ko Rubljov proti Špancu Pedru Martinezu niza ni izgubil. Že pred tem je deveti nosilec Cicipas v štirih nizih ugnal Nemca Daniela Altmaierja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine