Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Švicarka junakinja Tivolija

V finalu največjega teniškega turnirja pri nas je Jil Teichmann ob polnih tribunah v Ljubljani ugnala Španko Nurio Parrizas Diaz.
Švicarka ni skrivala veselja ob zmagi v Tivoliju.

Foto S. U.
Švicarka ni skrivala veselja ob zmagi v Tivoliju. Foto S. U.
S. U.
15. 9. 2024 | 16:56
15. 9. 2024 | 16:57
1:32

Čeprav je dež v zadnjih dneh kvaril načrte vznesenih prirediteljev največjega teniškega turnirja pri nas, WTA 125 v Ljubljani, je bil konec prav lep in brez kakršnihkoli zapletov. Zmage v finalu posameznic se je po dobrih dveh urah lepega tenisa veselila Švicarka Jil Teichamnn. Špansko tekmico Nurio Parrizas Diaz je ugnala s 7:6 (8), 6:4.

»Prav zanimivo je bilo igrati v teh dneh in se prilagajati različniim razmeram. Imeli smo veter, dež, sonce, zmaga pa mi veliko pomeni k vrnitvi na svojo nekdanjo raven pred poškodbo hrbta,"« je poudarila 27-letna Švicarka, pred dvema letoma v zmagovalni ekipi pokala Billie Jean King, pravzaprav ekipnega svetovnega prvenstva v tenisu.

Na finalnem dvoboju je tisoč gledalcev napolnilo tribune osrednjega tivolskega teniškega igrišča. Želja vseh navzočih pa je jasna: da bi v Slovenijo vrnili turnir z oznako WTA 250 in tako privabili še uglednejšo udeležbo igralk.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine