Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Kaja Juvan je doma močna, pa čeprav zdaj zelo čustvena

Ljubljančanka imenitno odprla največji domači teniški spektakel z zmago proti Francozinji Alize Cornet. Pol ure pred polnočjo zmagala tudi Tamara Zidanšek.
Kaja Juvan si po uvodni portoroški predstavi vrača samozavest. FOTO: Matej Družnik/Delo
Kaja Juvan si po uvodni portoroški predstavi vrača samozavest. FOTO: Matej Družnik/Delo
S. U,.
13. 9. 2022 | 22:02
14. 9. 2022 | 00:14
1:59

Vodilna slovenska teniška igralka Kaja Juvan je imenitno odprla domači turnir v Portorožu serije WTA 250. Ugnala je ugledno Francozinjo Alize Cornet, 35. igralko svetovne lestvice (Kaja je 72.), po 1 uri in 50 minutah s 7:6 (7), 6:3. 

Zlasti v drugem nizu je navdušila s številnimi močnimi in natančnimi udarci ter privabljala aplavz z zdaj še bolj praznih tribun teniške arene v Luciji. Več občinstva je pričakovati v nadaljevanju turnirja. Ljubljančanka pa je zelo čustveno sprejela zmago, ni skrivala solz po končnem razpletu, ki ji spet vrača samozavest, potem ko ji v zadnjih tednih na igrišču ni šlo po načrtih, spregovorila pa je tudi o bolečih osebnih trenutkih.

Že v naslednjem kolu jo čaka nova zahtevna preizkušnja. V četrtek se bo pomerila z Italijanko Jasmine Paolini.

Tamara Zidanšek se veseli nadaljevanja tako turnirja v Portorožu kot tudi sezone. FOTO: Yves Herman/Reuters
Tamara Zidanšek se veseli nadaljevanja tako turnirja v Portorožu kot tudi sezone. FOTO: Yves Herman/Reuters

Pozno zvečer pa je v zadnjem dvoboju dolgega torkovega sporeda brezhibno opravila nalogo Tamara Zidanšek. Podobno kot Juvanovi tudi njej v zadnjih tednih ni šlo po željah, na novinarski konferenci pred prvim nastopom pa je poudarila, da se bo potrudila izvleči nekaj iz te sezone, ki ji sicer še zdaleč ni konca. Ob svojem portoroškem uvodu je bila s 6:4, 6:4 boljša od Rusinje Anastasije Zaharove. Dvoboj je trajal poldrugo uro, v naslednjem kolu pa se bo pomerila z Romunko Ano Bogdan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine