Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Slovenija med svetovno teniško elito

Po izjemno napeti predstavi sta Kaja Juvan in Tamara Zidanšek priigrali odločilno zmago proti Romuniji za uvrstitev na finalni turnir pokala Billie Jean King.
Slavju v Kopru ni bilo konca. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Slavju v Kopru ni bilo konca. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
16. 4. 2023 | 13:29
2:10

Slovenska ženska teniška reprezentanca je pred dvema desetletjema že nastopila v četrtfinalu pokala fed, zdaj se je uvrstila na elitni turnir svetovne skupine najboljših 12 ekip. Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta ugnali za konec Irino Bara in Monico Niculescu s 4:6, 6:2, 6:4 in tako je Slovenija premagala Romunijo s 3:2. 

Da bi bilo vse v slogu prejšnjih dveh dni na Bonifiki, so z novim napetim dnevom v vetru ob morju poskrbele teniške igralke Slovenije in Romunije. Odločilen boj dvojic se je bolje začel za gostujočo zasedbo z njihovo dvojico  Bara/Niculescu, ta je dobila prvi niz. Toda Kaja Juvan in Tamara Zidanšek se nista vdali in ob navdušenih vzklikih občinstva izid izenačili. Večkrat sta navdušili navzoče z natančnimi udarci, ohranjali sta zbranost pri dolgih izmenjavah, na videz gladko dobljen niz s 6:2 pa je kajpak vlival optimizem pred odločilnim poglavjem zanimive tridnevne teniške zgodba na Obali.

 

Kaja Juvan and Tamara Zidanšek sta tri dni garali za podvig. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Kaja Juvan and Tamara Zidanšek sta tri dni garali za podvig. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

 

A kmalu je bilo jasno, da bo sledil še en napet in nepredvidljiv niz, ki pa se je ob koncu razpletel z velikim slavjem. Gostujoči igralki sta vodili s 3:2, s tremi zaporednimi igrami sta se Kaja in Tamara ob vodstvu s 5:3 močno približali končnemu cilju, pa prve priložnosti na svoj servis nista izkoristili – 5:4. Toda sledila je igra z romunskim servisom in dvema zaključnima žogicama za veliko domačo veselico: Slovenki sta izkoristili drugo in priigrali vizum, ki se je zdel še lani tako težko dosegljiv ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine