Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Slovenija ugnala goste iz Paragvaja

Tom Hočevar Dešman in Bor Artnak sta brezhibno opravila svoji nalogi, nato pa je prvi zablestel še med dvojicami z Maticem Špecem.
Tom Kočevar Dešman (levo) je brezhibno nalogo proti Paragvaju za Davisov pokal, naš vodilni teniški igralec Aljaž Bedene pa se je tokrat znašel le v vlogi navijača. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Tom Kočevar Dešman (levo) je brezhibno nalogo proti Paragvaju za Davisov pokal, naš vodilni teniški igralec Aljaž Bedene pa se je tokrat znašel le v vlogi navijača. FOTO: Tomi Lombar/Delo
STA, S. U.
18. 9. 2021 | 13:31
18. 9. 2021 | 16:06
1:50
Moška slovenska teniška reprezentanca je na peščeni podlagi portoroškega teniškega centra preskočila paragvajsko oviro, pa četudi zaradi zdravstvenih težav pri naši vrsti ni bilo treh udarnih adutov – Aljaža Bedeneta, Blaža Kavčiča in Blaža Role. Vse dvome so izbranci novega zveznega kapetana Grege Žemlje odpravili že po treh dvobojih: dveh posamičnih in obračunu dvojic.

Enaintridesetletni Ljubljančan Tom Kočevar Dešman in 14 let mlajši Bor Artnak iz Litije sta uspešno opravila svoji nalogi v uvodnih dveh partijah prvega kroga dvoboja Davisovega pokala proti Paragvaju. Slovenijo je takrat od napredovanja v kvalifikacije za prvo svetovno skupino ločila le še ena zmaga v naslednjih treh dvobojih.

Sicer pa sta oba slovenska igralca dosegla svoji prvi zmagi v Davisovem pokalu. Dešman je v točno 60 minutah premagal Valleja s 6:2, 6:2, Artnak, ki je sploh prvič igral za reprezentanco, pa je po hudem boju in več kot dveh urah igre ugnal Vergara del Puerta z 1:6, 6:3 in 6:2.

Priložnost za končni uspeh pa sta nato izkoristila Kočevar Dešman in Matic Špec ter paragvajsko dvojico Adolfo Daniel Vallejo/Martin Antonio Vergara del Puerto odpravila s 6:2, 6:2.

Tako se je naša reprezentanca uvrstila v kvalifikacije za svetovno skupino I, ki bodo pomladi 2022.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine