Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Slovenke po hudem boju boljše od Avstrije

Na teniškem ekipnem pokalu Billie Jean King odločitev o zmagovalki v igri parov.
Tamara Zidanšek ni udarila zaključne točke za Slovenijo, sta jo pa s Kajo Juvan v dvojicah. FOTO: Matej Družnik
Tamara Zidanšek ni udarila zaključne točke za Slovenijo, sta jo pa s Kajo Juvan v dvojicah. FOTO: Matej Družnik
Š. R., STA
12. 4. 2022 | 12:34
12. 4. 2022 | 17:04
3:54

Slovenija je drugi dan pokala Billie Jean King v Antalji dosegla pomembno zmago v boju za uvrstitev v svetovno skupino. Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta premagali Avstrijo z 2:1. Slovenske tenisačice čaka v sredo proti Hrvaški verjetno odločilni dvoboj za prvo mesto v skupini. Kaja Juvan je v uvodni partiji premagala Sinjo Kraus s 6:1, 6:4, Tamara Zidanšek, ki je kot 27. na sveta najvišjeuvrščena igralka na tekmovanju evro-afriške skupine v Turčiji, je morala priznati premoč več kot 150 mest nižjerangirani Julii Grabner, ki je zmagala 6:3, 6:3, dvojica Kaja Juvan/Tamara Zidanšek pa je po napetem boju in dveh urah ter 15 minutah igre ugnala Melanio Klaffner in Sinjo Kraus z 2:6, 6:4 in 6:2.

Zidanškova je priznala, da se ni znala prilagoditi razmeram. »Zelo nerada igram v takšnem vetru, na trenutke je tako pihalo, da so bile razmere na robu regularnosti. Nisem znala prilagoditi svoje igre, tekmica pa je to znala izrabiti. A na srečo je to ekipno tekmovanje in na koncu sva s Kajo prinesla Sloveniji tako želeno drugo točko,« je uvodoma povedala lani polfinalistka v Roland Garrosu. »Užitek je igrati s Kajo. Zelo pozitivna oseba je, hkrati pa se lepo dopolnjujeva v igri. Kljub zaostanku po prvem nizu sva verjeli v zmago in na koncu se je vse dobro izteklo. Za naslednje dni je vremenska napoved bolj ugodna, zato verjamem, da bo tudi moja igra precej boljša,« je dodala.

Kaja Juvan je dal svoj delež pri zmagi nad Avstrijo. FOTO: Jože Suhadolnik
Kaja Juvan je dal svoj delež pri zmagi nad Avstrijo. FOTO: Jože Suhadolnik

»V podobnih razmerah sem pred kratkim igrala v Indian Wellsu, zato sem vedela, kako je treba igrati. Zadovoljna sem s svojo predstavo, saj sem nalogo opravila hitro in privarčevala nekaj moči za naslednje dni," je po dvoboju posameznic povedala Kaja Juvan. »V dvojicah sva resda bili favoritinji, toda igra nama na začetku ni stekla. Karkoli sva poskusili, se nama ni izšlo. A rekli sva si, da morava ostati pozitivni, verjeti v zmago in na koncu je res bilo tako. Zmaga ni pomembna le z vidika skupnega rezultata, ampak je potrdila, da se s Tamaro dobro ujameva na igrišču, da imava pravo energijo in da lahko presenetiva tudi boljše pare,« je dodala Juvanova.

Pogoji na meji regularnosti

Kapetan Andrej Kraševec je igralki pohvalil za borbenost in nepopustljivost. »Razmere so bile na robu regularnega. Nekatere igralke se temu znajo prilagoditi, druge manj. Zagotovo pa takšen veter zmanjša kakovostno razliko med igralkami, saj so izmenjave krajše, natančnost udarcev ne pride toliko do izraza, pa tudi hitrost žogice je na eni strani igrišča občutna manjša,« je povedal. »Zagotovo je bil to najpomembnejši dvoboj v moji karieri kapetana. Poraz nas bi močno oddaljil od cilja, ki je uvrstitev v svetovno skupino pokala Billie Jean King. A na srečo sta punci ob določenih taktičnih prilagoditvah znali unovčiti svojo kakovost in dobiti dvoboj dvojic, ki nam je v določenih trenutkih uhajal iz rok,« je še povedal Kraševec.

Izbranke Andreja Kraševca so v ponedeljek premagale Gruzijo, v nadaljevanju tedna pa jih v skupinskem delu čakajo še dvoboji proti Hrvaški, Bolgariji in Švedski. Cilj slovenske reprezentance je osvojitev enega od prvih dveh mest v skupini. Prvo prinaša neposredno uvrstitev v svetovno skupino pokala Billie Jean King, drugo pa vodi v sobotno razigravanje z drugouvrščeno ekipo iz skupine B za tretjo vozovnico iz evro-afriške skupine med svetovno elito.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine