Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Sinner ni šel po poti Alcaraza in Đokovića

Teniška številka ena Jannik Sinner v Flushing Meadowsu ni imel težav in se je zanesljivo prebil v osmino finala OP ZDA.
Christopher O'Connell ni bil kos št. 1. FOTO: Kena Betancur/AFP
Christopher O'Connell ni bil kos št. 1. FOTO: Kena Betancur/AFP
Š. R., STA
31. 8. 2024 | 22:36
31. 8. 2024 | 22:40
4:02

Prvi igralec sveta Italijan Jannik Sinner na odprtem prvenstvu ZDA ni šel po poti Srba Novaka Đokovića in Španca Carlosa Alcaraza ter se je zanesljivo uvrstil v osmino finala. V tretjem krogu je zanesljivo premagal Avstralca Christopherja O'Connella, z igrišča ga je odpihnil z izidom 6:1, 6:4, 6:2.

To je bil njun tretji medsebojni dvoboj, vse je brez izgubljenega niza dobil 23-letni Italijan. "Prejšnji dvoboji ne pomenijo nič. V našem športu je vedno vse mogoče, videli smo to tudi v prejšnjih dneh," je pred dvobojem dejal visokorasli Južni Tirolec, ki je bil dovolj zbran, da proti 87. igralcu sveta ni imel prav nobenih težav.

"Igral sem dobro, zbrano, dobro sem serviral. Užival sem v tenisu, to je najpomembneje. A sprostiti se ne smeš. Grem iz z dneva v dan, bomo videli, kam lahko pridem," je bil zadovoljen 23-letnik, ki je imel 65-odstoten prvi servis, dosegel pa je 15 asov ter 46 "winnerjev". Na svoj prvi servis je dobil 82 odstotkov točk. Naslednji tekmec Italijana bo zmagovalec dvoboja med domačinom Tommyjem Paulom in Kanadčanom Gabrielom Diallojem.

Nizozemec Botic van De Zandschulp ni zmogel še enega presenečenja. Potem ko je v prejšnjem krogu izločil Alcaraza, ga je tokrat ugnal 25. nosilec Britanec Jack Draper, ki je tako izenačil svoj najboljši dosežek na turnirjih za grand slam. Nizozemec ni ponovil petkove igre prti favoriziranem Špancu, dvoboj proti Britancu je izgubil v treh nizih.

Polne tribune štadiona Arthur Ashe so lahko uživale v predstavi Italijana. FOTO: Kena Betancur/AFP
Polne tribune štadiona Arthur Ashe so lahko uživale v predstavi Italijana. FOTO: Kena Betancur/AFP

"Potem ko izločiš velikega favorita, v naslednjem dvoboju ni lahko igrati. To vem iz lastnih izkušenj. Imel je tudi manj časa za regeneracijo, zato danes ni bil pravi. Tudi jaz nisem igral svojega najboljšega tenisa, imel sem nihanja gor in dol, toda pomembno je, da sem napredoval," je dejal 22-letni Draper, ki se bo v osmini finala meril s Čehom Tomašom Machačem.

Tudi v ženski konkurenci šesti dan turnirja presenečenj zaenkrat ni bilo. Napredovali sta tako peta nosilka Italijanka Jasmine Paolini kot šesta nosilka, Američanka Jessica Pegula. Obe proti Kazahstanki Juliji Putincevi oziroma Španki Jessico Bouzas nista izgubili niza. Enako velja za 18. nosilko Rusinjo Dijano Šnajder, ki je bila boljša od Italijanke Sare Errani. V osmino finala sta se uvrstili tudi Čehinja Karolina Muchova in Rusinja Ljudmila Samsonova.

OP ZDA, 3. krog:

Jannik Sinner (Ita/1) - Christopher O'Connell (Avs) 6:1, 6:4, 6:2;
Tomaš Machač (Češ) - David Goffin (Bel) 6:3, 6:1, 6:2;
Jack Draper (VBr/25) - Botic van de Zandschulp (Niz) 6:3, 6:4,6:2.

Ženske:

Karolina Muchova (Češ) - Anastazija Potapova (Rus) 6:4, 6:2;
Jasmine Paolini (Ita/5) - Julija Putinceva (Kaz/30) 6:3, 6:4;
Jessica Pegula (ZDA/6) - Jessica Bouzas Maneiro (Špa) 6:3, 6:3;
Dijana Šnajder (Rus/18) - Sara Errani (Ita) 6:2, 6:2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine