Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Ruud po zmagi do polfinalnega obračuna proti Medvedjevu

Na sklepnem turnirju ATP v Torinu znani vsi polfinalisti. Novak Đoković je opravil še s Cameronom Norriejem.
Viking Casper Ruud je premagal še eno oviro na svoji poti. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters
Viking Casper Ruud je premagal še eno oviro na svoji poti. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters
M. U., STA
19. 11. 2021 | 16:56
19. 11. 2021 | 22:30
2:06

Norvežan Casper Ruud je na zaključnem teniškem turnirju najboljše osmerice ATP v Torinu zabeležil drugo zmago v zeleni skupini in si zagotovil mesto v polfinalu. Po zmagi proti Rusu Andreju Rubljovu z 2:6, 7:5, 7:6 (5) se bo v soboto pomeril z branilcem naslova, Rusom Danilom Medvedjevom, ki je osvojil prvo mesto v rdeči skupini. Drugi polfinalni par sestavljata Srb Novak Đoković in Nemec Alexander Zverev. Prvi igralec sveta in petkratni zmagovalec zaključnega turnirja Đoković je za konec današnjega sporeda ugnal Britanca Camerona Norrieja s 6:2, 6:1.

Dvaindvajsetletni Ruud je skupinski del v Torinu končal z dvema zmagama in porazom. Po uvodnem porazu proti Đokoviću ter zmagi proti Norrieju, ta je zamenjal Grka Stefanosa Tsitsipasa, je tokrat po preobratu ugnal Rubljova. Rus je gladko dobil prvi niz proti ne ravno razpoloženemu Norvežanu, tudi v drugem nizu pa je hitro povedel z brejkom, a nato nekoliko popustil in tekmecu dopustil izenačenje na 2:2. V izenačenem nadaljevanju pa je bil v obeh nizih v ključnih trenutkih bolj zbran osmi nosilec in se ob prvem nastopu na zaključnem turnirju takoj uvrstil v polfinale.

Medtem sta tudi med dvojicami že znana sobotna polfinalna para. Po današnji zmagi ameriško-britanske naveze Rajeev Ram in Joe Salisbury proti Kolumbijcema Juan Sebastianu Cabalu in Robertu Farahu se bosta Američan in Britanec v polfinalu pomerila proti prvima igralcema letošnje sezone, Hrvatoma Nikoli Mektiću in Mateju Paviću. Drugi par sestavljata Francoza Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut proti Špancu Marcelu Granollersu in Argentincu Horaciu Zeballosu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine