Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Rafi naslovi, Noletu denarne nagrade, Rogerju prihodki

Največji trije teniški mušketirji so si porazdelili naslove in nazive. Med športnimi milijarderji je le najstarejši Švicar.
Teniška trojka Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Đoković  ima trdno v rokah vse teniške naslove in nazive. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Teniška trojka Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Đoković  ima trdno v rokah vse teniške naslove in nazive. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
G. N.
30. 1. 2022 | 20:40
30. 1. 2022 | 21:00
2:01

Velika teniška trojica Rafael Nadal, Novak Đoković in Roger Federer si je enakomerna porazdelila različne naslove. Novak Đoković se po rekordnem 21. zmagoslavju Rafaela Nadala na velikih slamih tolaži tako, da je še vedno igralec, ki je največ zaslužil z nagradami na turnirjih. Na tej lestvici je najbrž neulovljiv, saj si je priigral že 139 milijonov evrov. Nadal se je močno približal Federerju, ki je v karieri osvojil 117 milijonov €, Španec pa tri milijone € manj.

Najstarejši med njimi, 40-letni Švicar, je nedosegljiv po skupnih prihodkih, ki mu jih zabelijo predvsem številni pokrovitelji. »On je brezčasen. Pooseblja tenis in teniškega igralca, kot ga želimo videti,« so si enotni oglaševalci pri oceni, zakaj je Federer takšen magnet.

Federerjev največji pokrovitelj je japonska modna znamka Uniqlo, s katero je leta 2018 sklenil desetletno pogodbo za 270 milijonov €.

Oba velika tekmeca debelo prekaša, saj mu je tenis navrgel že preko pol milijarde evrov, z različnimi investicijami, še posebej v Blue Chip, pa je postal že šesti športnik v družbi milijarderjev. Đoković in Nadal sta pri dobrih 200 milijonov € teniških prihodkov, še kakšnih sto ali več sta pridelala tudi z vlaganji.

V lanskem letu je v seštevku turnirskih denarnih nagrad in pokroviteljskih prihodkov Federer prekosil Đokovića in Nadala skupaj. Lani je zaslužil 74,4 milijona €, Đoković 29,6 milijona €, Nadal 23,5 milijona €.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine