Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Pred Samprasom živčen tudi Đoković

Srbski teniški as pred letom dni v Indian Wellsu na dnu, zdaj spet na vrhu.
Novak Đoković je po koncu dvoboja 2. kola stisnil roko svojemu vzorniku Petu Samprasu. FOTO: AFP
Novak Đoković je po koncu dvoboja 2. kola stisnil roko svojemu vzorniku Petu Samprasu. FOTO: AFP
10. 3. 2019 | 21:45
10. 3. 2019 | 21:47
3:27
Novak Đoković je pred letom dni na turnirju iz serije masters v Indian Wellsu, ki mu številni pravijo tudi peti turnir za veliki slam, doživel enega najhujših porazov v karieri, ko ga je v njegovem prvem dvoboju (2. kolo) ugnal japonski kvalifikant Daniel Taro, tedaj 109. igralec sveta. Srb je letos v kalifornijsko puščavo pripotoval v povsem drugačni formi, kot glavni favorit, za začetek pa v svoji prvi partiji po OP Avstralije dosegel jubilejno 50. zmago v Indian Wellsu, toliko jih nima na nobenem drugem mastersu.

Sončni dvojček Indian Wells-Miami, na katerem lani Nole ni dosegel zmage (na Floridi ga je v uvodnem dvoboju ugnal Benoit Paire), je botroval razpadu ekipe z Andrejem Agassijem in Radekom Štepanekom, saj njunih nasvetov Srb ni upošteval. Na obeh turnirjih je zaigral prekmalu po operaciji komolca, kar so rezultati jasno potrdili. »Nisem bil nared za tekmovanje na takšni ravni. Prepričeval sem se, da sem, a nisem bil. Lahko in moral bi ravnati drugače, vendar pa sem se iz te lekcije veliko naučil in prav to mi je pomagalo do izjemnih rezultatov v naslednjih sedmih, osmih mesecih,« se je spominjal lanske izkušnje prvi igralec sveta, ki je tokrat začel veliko bolje. Bjorna Fratangela je ugnal s 7:6, 6:2 ter tako prišel do 50. zmage v Indian Wellsu, za nameček jo je dosegel pred očmi svojega vzornika Peta Samprasa.

»Priznam, da sem bil nekoliko živčen. Peta ne vidim prav pogosto in zelo sem bil prijetno presenečen, ko sem videl, da je med gledalci. Seveda je zelo vznemirljivo, če te gleda nekdo, po katerem si se zgledoval kot otrok. Mislim, da sem se v prvem nizu kar preveč trudil, da bi nanj naredil vtis,« je priznal Đoković, za katerega se je zdelo, da ga bo že v 3. kolu čakala izjemno težka naloga, namreč dvoboj z Nickom Kyrgiosom. Avstralec je v Kalifornijo pripotoval z zmago iz Acapulca, kjer je ugnal Rafaela Nadala, Stana Wawrinko in Aleksandra Zvereva, a tokrat izgubil proti Philippu Kohlschreiberju


Po rekordno šesto lovoriko


Đoković je v lovu na 33. lovoriko iz serije masters (toliko jih ima ta čas rekorder Nadal), šesto v Indian Wellsu, kjer si za zdaj 1. mesto na lestvici s petimi deli z Rogerjem Federerjem. Za slednjega je bil lani prav Indian Wells na nek način prelomnica na slabše, saj je bil do finala neporažen v sezoni, nato pa proti Juanu Martinu del Potru zapravil tri zaključne žogice. Argentinec naslova ne brani, ker še ni povsem nared po poškodbi noge, sicer pa je bil seznam odpovedi zares dolg, saj ni tudi Kevina Andersona, Grigorja Dimitrova, Pabla Carreña Buste, ne nazadnje tudi Aljaža Bedeneta.

Poleg tega je že v uvodnih dvobojih prišlo kar do nekaj presenečenj, saj sta poleg Kyrgiosa med drugim izpadla tudi deveti nosilec Stefanos Tsitsipas in enajsti Borna Ćorić (ugnal ga je zimzeleni rojak Ivo Karlović). Pri ženskah je Venus Williams premagala najboljšo igralko letošnjega leta Petro Kvitovo, končali sta tudi že Sloane Stephens in Caroline Woznicaki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine