Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Srbija bo Đokoviću in trenerju za zlato izplačala po 200.000 evrov

Olimpijski zmagovalec v tenisu bo še dodatno obogatil bančni račun.
Zlato je vredno zlata. FOTO: Carl De Souza/AFP
Zlato je vredno zlata. FOTO: Carl De Souza/AFP
Š. R., STA
5. 8. 2024 | 15:45
5. 8. 2024 | 15:45
2:44

Srbska vlada je odločila, da za zlato medaljo na olimpijskih igrah v Parizu izplača teniškemu igralcu Novaku Đokoviću in njegovemu trenerju nagrado v višini po 200.000 evrov v dinarski protivrednosti. Srbija je po besedah zunanjega ministra Marka Đurića ponosna na najboljšega teniškega igralca vseh časov in tudi na druge olimpijce. Đoković je v nedeljo na olimpijskih igrah premagal Španca Carlosa Alcaraza z izidom 2:0. S tem je 37-letni srbski zvezdnik svojim 24 naslovom za grand slam dodal še olimpijski naslov in praktično osvojil vse v tenisu.

»Vsa čast našemu Novaku in vsem našim olimpijcem, nanje smo neskončno ponosni. Želim povedati, da nisem mogel prešteti vseh čestitk raznih tujih uradnikov Srbiji za zmage naših olimpijcev, tako za Novaka kot za osvojeno zlato v strelstvu z zračno pištolo,« je dejal Đurić.

Đurić je še poudaril, da srbska vlada tokrat olimpijce nagrajuje s precejšnjimi finančnimi sredstvi. »Na pobudo predsednika Aleksandra Vučića in srbske vlade država Srbija namenja rekordna sredstva za nagrade našim olimpijcem in še naprej vlaga rekordna sredstva v razvoj našega športa. To je primerjalna razlika in prednost za našo državo in oni so najboljši ambasadorji Srbije v svetu,« je še dejal.

Dodal je, da se mu zdi izjemno pomembno, da država za šport namenja nekajkrat več kot doslej, in da so tudi na seji vlade govorili o tem, kako še naprej podpirati srbske olimpijce.

Med številnimi, ki so čestitali Đokoviću, je bil tudi njegov nekdanji dolgoletni trener Slovak Marijan Vajda. »Nolito! Misija je končana! Po toliko letih plovbe si prispel do obale! Rezultat dolgoletnega truda je zlata kolajna na tvojem vratu,« je med drugim zapisal na svojem profilu na instagramu.

Denarne nagrade v enaki višini je srbska vlada namenila tudi strelcema Damirju Mikcu in Zorani Arunović, ki sta 30. julija osvojila zlato medaljo med mešanimi ekipami v disciplini zračna pištola na 10 metrov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine