Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Dvajsetletnika izdalo telo, veteran v finalu z Vikingom

Đoković ostaja v igri za rekordni 23. grand slam, potem ko so številko 1 Alcaraza ob izenačenem dvoboju začeli grabiti krči. Ruud nadigral Zvereva.
Novak Đoković bo imel priložnost tretjič zmagati na pariškem pesku. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Novak Đoković bo imel priložnost tretjič zmagati na pariškem pesku. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
9. 6. 2023 | 21:20
9. 6. 2023 | 21:50
2:56

Dvajsetletnika je izdalo telo, zimzeleni veteran je v velikem finalu. Novak Đoković se je pri 36 letih uvrstil v finale OP Francije v tenisu, potem ko je izkoristil težave številke 1, Carlosa Alcaraza. Bilo je 6:3, 5:7, 6:1 in 6:1. Dvoboj, ki bi lahko trajal več kot pet ur, je bil končan v treh urah in 22 minutah. Đoković se bo v finalu v nedeljo pomeril s Casperjem Ruudom, ki je imel prestavo več od Alexandra Zvereva – 6:3, 6:4, 6:0.

Španec, ki je 5. maja dopolnil 20 let, je dobil drugi niz in izenačil na 1:1, kazalo je, da bo upravičil vlogo favorita, potem pa so ga zagrabili krči najprej v roki in potem v nogi in ni več mogel parirati Srbu, ki lahko v nedeljo prehiti Rafaela Nadala in osvojil rekordni 23. naslov na turnirjih za grand slam.

Pred tem je imel zdravniški premor tudi tretji nosilec Đoković, vendar ni imel resnih težav. Občinstvo na igrišču Philippe Chatrier je bilo od začetka naklonjeno Alcarazu in je Beograjčanu, ki je v Parizu slavil v letih 2016 in 2021, neupravičeno namenilo žvižge. Nole se je sedmič uvrstil v finale na pariškem pesku.

»Smola za Carlosa. Najmanj, kar si želiš na tej ravni, so krči in telesne težave. Žal mi je zanj in upam, da bo hitro okreval. Na mreži sem mu rekel, če se zaveda, kako je mlad in koliko je še pred njim. Gotovo bo osvojil ta turnir večkrat, je izjemen talent in igralec, zelo prijeten fant in si zasluži vso podporo. Težko je bilo zanj, ker je bil pred dilemo, ali naj preda dvoboj ali nadaljuje. Čestitke za borbenost do zadnje točke,« je mladega tekmeca pohvalil Đoković.

Carlos Alcaraz po poškodbi ni bil več pravi. FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters
Carlos Alcaraz po poškodbi ni bil več pravi. FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters

Ruud (Nor, 4) je v drugem polfinalnem obračunu v treh nizih opravil z visokoraslim Zverevom (Nem, 22) in ga premagal po dveh urah in devetih minutah. Skandinavec je imel od samega začetka vse vajeti igre v svojih rokah, v zadnjem nizu je nemočnemu in bledemu Zverevu še zavezal kravato.

V soboto bo ženski finale med številko 1 Igo Šwiatek iz Poljske in nepostavljeno Karolino Muchovo iz Češke. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine