Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Od New Yorka se je poslovil tudi Bedene, polom Tsitsipasa

Prvo kolo letošnjega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku se ni začelo po željah slovenskih teniških igralk in igralcev.
Aljaž Bedene. FOTO: Leon Vidic/Delo
Aljaž Bedene. FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. R., STA
30. 8. 2022 | 07:18
30. 8. 2022 | 12:52
5:17

Aljaž Bedene je na odprtem teniškem prvenstvu ZDA izgubil dvoboj prvega kola s 65. igralcem sveta Pedrom Cachinom iz Argentine. Ta je edinega Slovenca med najboljšo šestoterico svetovne teniške lestvice premagal s 6:4, 6:3, 5:7, 1:6 in 7:6 (6). Dvoboj je trajal tri ure in 47 minut. Cachin je bil v vlogi favorita, saj je od sredine julija dobil osem dvobojev in izgubil le dva ter je 277 mest višje na svetovni lestvici od slovenskega igralca. Pred tem je izgubila tudi Tamara Zidanšek. S 5:7, 7:6 (3), 6:4 jo je po dveh urah in 43 minutah premagala domačinka Elizabeth Mandlik.

V moški konkurenci se je zanesljivo v drugo kolo uvrstil prvi nosilec Danil Medvedjev iz Rusije. Stefana Kozlova iz ZDA je ugnal s 6:2, 6:4 in 6:0. Tudi Norvežan Casper Ruud ni imel večjih težav. Finalist Roland-Garrosa je s 6:3, 7:5, 6:2 ugnal Angleža Kyla Edmunda. Prepričljiv je bil tudi Italijan Matteo Berrettini, ki je v treh nizih opravil s Čilencem Nicolasom Jarryjem.

Uspešni sta bili tudi druga nosilka Anett Kontaveit, Estonka je premagala Romunko Jaqueline Cristian s 6:3 in 6:0, ter peta igralka turnirja Ons Jabeur. Tunizijka je ugnala domačinko Madison Brengle s 7:5 in 6:2. Britanka Harriet Dart je presenetila deseto nosilko Darjo Kasatkino iz Rusije s 7:6 (8), 1:6 in 6:3.

Williamsova bo odigrala vsaj še en dvoboj, poraz Tsitsipasa

Vsi pogledi so bili sinoči usmerjeni v legendarno Američanko Sereno Williams, ki naj bi se po letošnjem prvenstvu tudi poslovila od aktivnega igranja tenisa. Štiridesetletna Williamsova je v dvoboju, ki so ga nekateri že označevali za zadnjega v njeni karieri, slednjo podaljšala še za vsaj en dvoboj, saj je premagala Črnogorko Danko Kovinić (80. na lestvici WTA) v dobri uri in pol z dvakrat po 6:3. Williamsova je turnir začela na 605. mestu lestvice WTA.

»Občinstvo je bilo noro. Navijači so mi res pomagali, da sem igrala še bolje. Vesela sem, da so ostali z mano,« je povedala po obračunu, V drugem kolu se bo pomerila z drugo nosilko, Anett Kontaveit. Estonka je za uvod nadigrala Romunko Jaqueline Cristian s 6:3 in 6:0. Serena Williams je v začetku avgusta v reviji Vogue napovedala konec športne poti, a točnega datuma ni razkrila. Štiridesetletnica je v karieri osvojila 23 turnirjev velike četverice, s čimer je druga najbolj uspešna posameznica v zgodovini te igre za Avstralko Margaret Court (24).

Veliko presenečenje je pripravil Kolumbijec Daniel Galan Riveros, 94. igralec sveta, ki je s 6:0, 6:1, 3:6 in 7:5 izločil četrtega nosilca Grka Stefanosa Tsitsipasa. Avstralec Nick Kyrgios je bil v obračunu z rojakom in prijateljem Thanasijem Kokkinakisom uspešnejši v treh nizih, slavil je s 6:3, 6:4 in 7:6 (4).

Slovo Simone Halep

Romunska teniška zvezdnica Simona Halep je ravno tako izpadla. Od tridesetletnice je bila boljša deset let mlajša Ukrajinka Daria Snigur, ki je po uri in 42 slavila s 6:2, 0:6, 6:4. Napredovala je še ena finalistka posamičnega turnirja na OP Francije, Američanka Coco Gauff Osemnajstletnica iz Atlante je s 6:2, 6:3 ugnala Francozinjo Leolio Jeanjean. Dvojno kravato pa je tekmici v prvem kolu zavezala Brazilka Beatriz Haddad Maia. Petnajsta nosilka je bila s 6:0, 6:0 boljša od Hrvatice Ane Konjuh. V drugem kolu bo igrala tudi nekdanja zmagovalka tega turnirja (2019) Kanadčanka Bianca Andreescu.

Prvo posamično zmago po letu 1959 je v moški konkurenci zabeležila Kitajska. Yibing Wu je namreč s 6:3, 6:4, 6:0 premagal Gruzijca Nikoloza Basilašvilija. Dvoboj prvega kola je proti Francozu Corentinu Moutetu zaradi poškodbe predal zmagovalec OP ZDA leta 2016, Švicar Stan Wawrinka.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine