Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Tenis

Novak Đoković kuje načrt za kraljestvo Rafaela Nadala

Srbski teniški zvezdnik je prehitel Steffi Graf, zdaj bo lovil rekordno 23. zmago na turnirjih za grand slam in prvo zlato odličje na OI.
Novak Đoković do 11. maja ne bo smel igrati v ZDA, saj za necepljene še vedno velja prepoved vstopa v državo. FOTO: Karim Sahib/AFP
Novak Đoković do 11. maja ne bo smel igrati v ZDA, saj za necepljene še vedno velja prepoved vstopa v državo. FOTO: Karim Sahib/AFP
12. 3. 2023 | 05:00
4:49

V nadaljevanju preberite:

Ko človek pomisli, da je Novak Đoković izboljšal vse možne teniške rekorde, vedno znova poskrbi za svež mejnik. Prejšnji teden je postal zgodovinska številka 1 na svetovnih lestvicah obeh spolov – s 378 tedni na vrhu je prehitel legendarno Nemko Steffi Graf –, pri 35 letih pa je še dovolj dobro pripravljen in zdrav, da razmišlja o novih podvigih. Po zmagi na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije, 22. na turnirjih za grand slam, se želi na večni lestvici otresti družbe Rafaela Nadala, zelo pa ga mikajo tudi olimpijske igre 2024.

Proti Špancu vodi s 30:29 v zmagah, njuno rivalstvo pa se bo očitno še nadaljevalo. Kje? Ko so Đokovića lani izgnali z OP Avstralije zaradi necepljenosti proti covidu-19, si verjetno ni mislil, da bo nadaljeval kariero v takšnem šampionskem slogu, a da ga bodo letos pričakale podobne težave. Nadalu medtem grozijo drugačne preglavice, kakšne?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine