Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Nole bo lahko igral v New Yorku

Ameriška vlada bo 11. maja odpravila covidne omejitve za tuje državljane, kar pomeni, da bo Srb lahko nastopil na zadnjem turnirju za grand slam.
Novak Đoković je leta 2021 izgubil v finalu New Yorka. FOTO: Elsa AFP
Novak Đoković je leta 2021 izgubil v finalu New Yorka. FOTO: Elsa AFP
P. Z.
2. 5. 2023 | 10:08
2. 5. 2023 | 10:09
1:36

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković (35) bo vendarle lahko igral na OP ZDA. Ameriška vlada je namreč sporočila, da bo covidne omejitve za tuje državljane umaknila 11. maja.

Đoković, ki se ni hotel cepiti zoper covid-19, je lani izpustil turnir v New Yorku, prav tako je bil izgnan iz Avstralije. Letos je v ZDA zaprosil za posebno dovoljenje, da bi lahko nastopil v Indian Wellsu in Miamiju, vendar je bila njegova prošnja zavrnjena. Januarja je ob vrnitvi v Melbourne osvojil že 22. turnir za grand slam in se na večni lestvici izenačil z Rafaelom Nadalom. Nole in Rafa bosta med glavnimi favoriti na letošnjem OP Francije, ki se bo začelo 22. t. m.

Novak Đoković se vrača v New York. FOTO: Elsa/AFP
Novak Đoković se vrača v New York. FOTO: Elsa/AFP

Srb je trikrat zmagal v New Yorku, predlani je v finalu izgubil proti Daniilu Medvedjevu. Letos bo turnir na igriščih Flushing Meadows v Queensu med 28. avgustom in 10. septembrom. Đoković je večkrat poudaril, da se raje odpove zmagam in rekordom, kot da v telo vnese cepivo zoper koronavirus, ker zagovarja svobodno odločitev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine