Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Namesto na fantovščini v polfinalu Wimbledona

Pri moških v četrtfinalih Wimbledona brez presenečenj, polfinalna para sta Đoković – Bautista Agut ter poslastica Nadal – Federer.
Rafael Nadal je v četrtfinalu odpravil Američana Sama Querreyja. FOTO: AFP
Rafael Nadal je v četrtfinalu odpravil Američana Sama Querreyja. FOTO: AFP
10. 7. 2019 | 19:55
10. 7. 2019 | 21:02
4:37
Rafael Nadal in Roger Federer sta v wimbledonskem finalu 2008 odigrala za mnoge najboljši dvoboj v zgodovini (odločilni niz je z 9:7 dobil Španec), odtlej se na najbolj znamenitih teniških travnatih igriščih nista več srečala. Jutri bo vendarle spet napočil čas za obračun dveh najboljših igralcev v zgodovini, tokrat se bosta pomerila v polfinalu. Za drugo mesto v finalu bosta igrala branilec naslova Novak Đoković in Roberto Bautista Agut, ki si je pri 31 letih priigral prvi polfinale za veliki slam.

Prvič v zgodovini sta se dva Španca prebila v polfinale Wimbledona, eden pričakovano, drugi presenetljivo. Bautista Agut je namreč 22. igralec sveta, doslej pa se je na travnatem velikem slamu najdlje prebil v osmino finala. Tudi lastne ocene pred turnirjem niso segale prav daleč, ta čas bi namreč moral biti na Ibizi na svoji fantovščini, šest njegovih prijateljev je že tam …

Novak Đoković bo v polfinalu Wimbledona igral osmič v zadnjih desetih letih. FOTO: AFP
Novak Đoković bo v polfinalu Wimbledona igral osmič v zadnjih desetih letih. FOTO: AFP


A zdaj bo namesto zabave na tem španskem otoku zabava na Otoku, saj se bo druščina preselila v London, da bo spodbujala Aguta v jutrišnjem polfinalnem dvoboju proti Đokoviću. »Načrti za fantovščino so narejeni, a je veliko boljši občutek biti še vedno tu,« je dejal Bautista Agut, ki se sicer namerava poročiti šele novembra, potem ko je s 7:5, 6:4, 3:6, 6:3 ugnal Guida Pello, ki je v prejšnjih dveh kolih domov poslal dva wimbledonska finalista, Kevina Andersona in Miloša Raonića.

Proti Pelli je Agut izgubil šele prvi niz na turnirju, bil je edini četrtfinalist, ki se je med osmerico prebil s samimi zmagami s 3:0. »Ne bi mogel biti srečnejši, kot sem, to je izjemno,« se je prvega preboja v polfinale velikega slama veselil 31-letni Agut, ki je letos na OP Avstralije vpisal tudi prvi četrtfinale sploh. Zanimivo, Roberto Bautista Agut je edini igralec, ki je v tej sezoni dvakrat premagal Đokovića, to mu je uspelo v Dohi in Miamiju. »Nikdar nisva igrala na travi, a mislim, da bo dvoboj podoben, kot je bil na drugih podlagah,« je razmišljal Španec, pri čemer bi lahko izpostavili kakšno pomembno razliko. Denimo, da se igra tu na tri dobljene nize in da so najboljši najboljši prav v sklepnih fazah velikih turnirjev.
 

Đoković kot stena


Đokoviću je sicer v četrtfinalu David Goffin takoj na začetku povzročal precej preglavic, prvi prišel do breaka prednosti, a je bil v nadaljevanju povsem brez možnosti, imel je občutek, kot da igra s steno, saj se je vsaka žogica vrnila … Srb je takoj po zaostanku osvojil kar deset iger zapored in v veliki meri odločil o zmagovalcu.

Roger Federer je v prvem nizu moral priznati premoč Japoncu Nišikoriju, nato pa je zavladal na igrišču. FOTO: AFP<br />
 
Roger Federer je v prvem nizu moral priznati premoč Japoncu Nišikoriju, nato pa je zavladal na igrišču. FOTO: AFP
 


Polfinale Đoković – Agut bo seveda povsem v senci drugega obračuna, saj so prav dvoboji med Nadalom in Fedederjem tisti, ki najbolj vznemirjajo svetovno teniško javnost. Federer je včeraj spet pisal zgodovino, saj je prvi igralec (moški) v teniški zgodovini, ki je na istem turnirju za veliki slam dobil 100 dvobojev. Proti Keiju Nišikoriju sicer ni najbolje začel, Japonec je prvi prevzel pobudo, medtem ko je bila Švicarjeva igra prepredena z nenavadno veliko napakami, v nadaljevanju pa je zanesljivo upravičil vlogo favorita – 4:6, 6:1, 6:4, 6:4.

Tudi Nadal se je nekoliko mučil v prvem nizu z nekdanjim polfinalistom Samom Querreyjem, saj po zgodnjem vodstvu z breakom ni mogel zaključiti, ko je pri 5:4 serviral, v drugo je nato le šlo, drugi in tretji niz pa sta bila potem zgolj formalnost (7:5, 6:2, 6:2). »Dober dvoboj proti nevarnemu tekmecu. Nekaj nevarnih situacij je bilo ob koncu prvega niza, potem pa je šlo lažje,« je komentiral Rafa, ki je z zmago postal tudi udeleženec sklepnega mastersa osmerice v Londonu. »Neverjetno, da se bova spet merila z Rogerjem, veselim se tega dvoboja,« pa se je obrnil proti polfinalu, ki bo spet prikoval pred televizijske zaslone teniški svet.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine