Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Nadal: pred dvema mesecema ugibal o nastopu, zdaj pa v polfinalu

Španski zvezdnik je v veliki predstavi petih nizov pod vročim avstralskim soncem ugnal Denisa Shapovalova. Ashleigh Barty z lahkoto v polfinale.
Rafael Nadal ni skrival veselja ob uvrstitvi med elitno melbournsko četverico. FOTO: William West/AFP
Rafael Nadal ni skrival veselja ob uvrstitvi med elitno melbournsko četverico. FOTO: William West/AFP
25. 1. 2022 | 09:13
25. 1. 2022 | 20:35
2:12

Veličastno predstavo petih nizov sta v četrtfinalu odprtega teniškega prvenstva Avstralije uprizorila španski as Rafael Nadal in kanadski adut ruskih korenin Denis Shapovalov. Prvi je zmagal s 6:4, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Shapovalov se je tako po uvodnih dveh izgubljenih nizih vrnil v igro, bil že blizu zasuka, a v petem je precej bolje začel Španec. »Takrat sem imel tudi nekaj sreče, sem pa vsekakor vesel, da sem se še ob pravem času zbral v teh res zahtevnih razmerah visokih temperatur,« je dejal igralec, ki je, kot je dodal, še pred dvema mesecema ugibal, če bo zaradi poškodbe in bolečin v nogi lahko igral letošnjo sezono. Tako pa ostaja v boju za veliko lovoriko, zanj bi bila 21. na turnirjih za grand slam.

Matteo Berrettini je spisal novo poglavje v zgodovini. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Matteo Berrettini je spisal novo poglavje v zgodovini. FOTO: Loren Elliott/Reuters

Shapovalov je tekmecu športno čestital, toda ko je slednji osvojil odločilno točko za končno zmago, je v jezi vrgel lopar in ga zlomil. Španec se bo po dveh dneh premora v petkovem polfinalu pomeril z zmagovalcem dvoboja Matteom Berrettinijem, ki je po izenačenem boju, ki je trajal tri ure in 49 minut, po petih nizih s 6:4, 6:4, 3:6, 3:6 in 6:2 izločil 35-letnega Francoza Gaela Monfilsa.

V prvi predstavi četrtfinalnega dnevnega sporeda v Melbournu je Američanka Madison Keys ugnala Čehinjo Barboro Krejčikovo, lani zmagovalko Rolanda-Garrosa, s 6:3, 6:2. Zelo prepričljiva pa je bila domača zvezdnica Ashleigh Barty, sicer št. 1 ženske svetovne teniške lestvice. Za zmago proti Američanki Jessici Pegula s 6:2, 6:0 je potrebovala pičlih 63 minut.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine