Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Nadal: Hvala, ampak vemo, komu je pripadlo leto

Španski teniški šampion Rafael Nadal je svojim navijačem svetoval, naj namesto za njega pri nagradi laureus glasujejo za Lionela Messija.
Rafael Nadal je rekorder po številu naslovov za grand slam, v Parizu bo želel osvojiti 23. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Rafael Nadal je rekorder po številu naslovov za grand slam, v Parizu bo želel osvojiti 23. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
P. Z.
21. 2. 2023 | 18:33
21. 2. 2023 | 19:10
1:45

Rafael Nadal je znova pokazal, kako velik športnik je. Čeprav je bilo zanj leto 2022 sijajno, osvojil je dva naslova za grand slam in se z 22. povzpel na vrh večne lestvice ter bil spet številka 1 svetovnega tenisa, je navijačem sporočil, naj ne glasujejo zanj za nagrado laureus.

»Hvala za nominacijo, ampak leto 2022 pripada nekomu drugemu. Vamos, @leomessi, to si zaslužiš,« je zapisal španski veteran na instagramu. Nadal, veliki ljubitelj nogometa, je namreč podprl Lionela Messija, ki je z Argentino osvojil naslov svetovnega prvaka in bil najboljši igralec mundiala v Katarju.

Sledilci so bili navdušeni nad gesto. Eden je zapisal: »Ko en velikan podpre drugega, čudovito!« Med nominiranci za najbolj prestižno športno nagrado so pri moških še Kylian Mbappe, Max Verstappen, Mondo Duplantis in Steph Curry. Pri ženskah so kandidatke Shelly-Ann Fraser-Pryce, Katie Ledecky, Sydney McLaughlin, Alexia Putellas, Mikaela Shiffrin in Iga Šwiatek.

Nagrado laureus bodo podelili med marcem in majem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine