Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Nadal brez prask v finale, Đoković s Tsitsipasom

Španec je v treh nizih premagal Diega Schwartzmana in ostaja v igri za izenačitev Federerjevega rekorda.
Rafael Nadal je kralj peska in lovi rekord Rogerja Federerja. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Rafael Nadal je kralj peska in lovi rekord Rogerja Federerja. FOTO: Charles Platiau/Reuters
P. Z., STA
9. 10. 2020 | 18:13
9. 10. 2020 | 22:32
3:24
Rafael Nadal ostaja v igri za 13. lovoriko na Roland Garrosu in izenačitev rekorda Rogerja Federerja po številu osvojenih turnirjev za grand slam. V prvem polfinalu je gladko s 6:3, 6:3 in 7:6 (0) premagal presenetljivega Argentinca Diega Schwartzmana.



Kralj peska se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja Novak Đoković vs. Stefanos Tsitsipas, ki se je začel ob 18.30. Federer je osvojil 20 največjih turnirjev, Nadal 19 in Đoković 17.

Nadal in Schwartzman sta igrala 3 ure in 9 minut, Španec pa se je zavihtel v 13. finale Pariza. Izgubil ni niti enkrat. Leta 2009 pa je izpadel že v 4. kolu proti Švedu Robinu Söderlingu.

Diego Schwartzman je presegel svoja pričakovanja. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Diego Schwartzman je presegel svoja pričakovanja. FOTO: Charles Platiau/Reuters


Jutri ob 15. uri se bosta v finalu ženskega turnirja OP Francije merili 19-letna Poljakinja Iga Šwiatek in favoritinja Sofia Kenin.
 

Najstarejši finalist 


Nadal je na pariškem rdečem pesku dobil še svoj 99. obračun, v 15-letni dobi igranja na OP Francije pa je zabeležil le dva poraza proti Söderlingu (2009) in Đokoviću (2015).



Španski kralj peska, ki je postal tretji najstarejši finalist Rolanda Garrosa pri 34 letih in 4 mesecih, je tako le še eno zmago oddaljen od izenačitve rekorda po številu osvojenih grand slamov, ki ga drži Švicar Roger Federer z 20. Da bo to utrujajoča lekcija peščenega tenisa, je Schwartzman uvidel že v prvi igri, ki je trajala 14 minut, dobil pa jo je Nadal. Slednji je počasi a zanesljivo ter s prepoznavno igro lomil Argentinca, ki je v četrtfinalu odigral peturni maraton proti Avstrijcu Dominicu Thiemu.

Rafael Nadal je pri 34 letih v izjemni formi. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Rafael Nadal je pri 34 letih v izjemni formi. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP


Španec je v prvem nizu v drugi in četrti igri dosegel dva zaporedna breaka, eden pa je vmes uspel tudi Schwartzmanu, ki se je nato dobro upiral nespornemu kralju peščenih igrišč, do drugega odvzema servisa pa ni uspel priti. V drugem nizu je bil Nadal vse bolj zanesljiv na začetni udarec, oddal je le štiri točke, izkoristil pa je tudi dve od petih priložnosti za break za nov osvojeni niz s 6:3. V tretjem nizu je Schwartzman zaigral bolje in izkoristil nezbranost Nadala ter mu dvakrat vzel servis. Pretil je še naprej, v podaljšani igri pa je nezgrešljivi Nadal hitro prišel do neulovljive prednosti ter si brez izgubljene točke zagotovil četrti zaporedni finale na igriščih Rolanda Garrosa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine