Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Na sveto travo s spremembo državljanstva

Ruski in beloruski igralci bi lahko nastopili v Wimbledonu, če bi podpisali izjavo, ki obsoja agresijo v Ukrajini. Svitolina: Vojna je razklala tudi nas.
Elina Svitolina očita ruskim in beloruskim igralcem molk. FOTO: Geoff Burke/USA Today Sports
Elina Svitolina očita ruskim in beloruskim igralcem molk. FOTO: Geoff Burke/USA Today Sports
P. Z.
22. 6. 2022 | 13:01
22. 6. 2022 | 13:18
1:50

Organizatorji teniškega turnirja v Wimbledonu, ki se začne v ponedeljek, so prepovedali nastop ruskim in beloruskim igralcem, a ti imajo možnost zaobiti pravila.

Tako je Natela Dzalamidze, ki je bila rojena v Moskvi, prevzela gruzijsko državljanstvo in bo lahko nastopila v dvojicah. »Glede tega ne moremo storiti ničesar,« je priznal član All England Cluba Tim Henman.

Letošnji turnir ne bo štel za točke na lestvicah ATP in WTA, bo pa imel rekordni nagradni sklad. Medtem je ukrajinska igralka Elina Svitolina kritizirala prireditelje OP ZDA, ker bodo dovolili igrati Rusom in Belorusom pod nevtralno zastavo. Ob tem je slednjim očitala molk.

»Ne razumem, zakaj od njih ne dobimo podpore. Izgleda, da je vojna razklala tudi nas,« je dejala. Rusi in Belorusi bi sicer po odločitvi britanske vlade lahko igrali tudi v Wimbledonu, vendar bi morali podpisati peticijo, ki obsoja agresijo na Ukrajino. Tega do zdaj ni storil še nihče. 

Sicer pa bo na sveti travi s posebnim povabilom prvič po letu nastopila Serena Williams. Prva nosilca bosta Novak Đoković in Iga Šwiatek. Rusi Daniil Medvedjev ne sme nastopiti, drugi na lestvici ATP Alexander Zverev je poškodovan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine