Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Murray z bratom izpadel v prvem krogu Wimbledona

Nekdanji prvi igralec sveta bo pred upokojitvijo zaigral še v kategoriji mešanih dvojic na Wimbledonu in v dvojicah na olimpijskih igrah v Parizu.
Andyju Murrayju so navijači namenili stoječe ovacije. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Andyju Murrayju so navijači namenili stoječe ovacije. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
5. 7. 2024 | 08:42
5. 7. 2024 | 08:44
1:42

Britanec Andy Murray je po včerajšnjem porazu v kategoriji dvojic končal prvo poglavje svojega zadnjega nastopa na Wimbledonu. S starejšim bratom Jamiejem Murrayjem, s katerim je odigral že mnogo tekem, a še nikoli na sveti travi, sta bila poražena v prvem krogu turnirja. V dveh nizih sta ju premagala Avstralca Rinky Hijikata in John Peers s končnim rezultatom 7-6 (6), 6-4. Nekdanja številka ena Murray je na svoji zaključni turneji nameraval igrati tudi v kategoriji posameznikov, a mu je to preprečila poškodba na turnirju v londonskem Queensu, zaradi katere je potreboval operacijo. Po porazu ga čaka še nastop v mešanih dvojicah z Britanko Emmo Raducanu, zmagovalko odprtega prvenstva ZDA leta 2021.

Dvakratnega zmagovalca Wimbledona so navijači počastili s stoječimi ovacijami, ob igrišču pa so se zbrali nekateri najboljši teniški igralci, kot so Novak Đoković, Iga Šwiatek, Martina ­Navratilova in John McEnroe. Organizatorji so Škotu pripravili tudi zahvalni video, v katerem se pojavijo Roger Federer, Rafael Nadal in Đoković, Murrayjevi trije največji konkurenti, ter Serena Williams.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine