Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Sinner in Berrettini pričarala poslastico

Prvi igralec sveta Jannik Sinner je v štirih nizih premagal rojaka Mattea Berrettinija.
Jannik Sinner je v ključnih tenutkih pokazal izvrsten tenis. FOTO: Paul Childs/Reuters
Jannik Sinner je v ključnih tenutkih pokazal izvrsten tenis. FOTO: Paul Childs/Reuters
4. 7. 2024 | 08:06
4. 7. 2024 | 08:07
2:10

Številka ena moškega tenisa Italijan Jannik Sinner je v drugem krogu na osrednjem igrišču Wimbledona strl odpor rojaka Mattea Berrettinija. V štirih nizih je trikrat odločal tie break, v katerem je bil vsakokrat uspešnejši Sinner. Prvi niz je minil brez breaka, odločala je podaljšana igra, v kateri je več zbranosti pokazal najboljši igralec sveta. Prvi break na tekmi je v drugem nizu uspel Berrettiniju, ki je povedel s 4:2, a nato nemudoma izgubil svojo servisno igro in kasneje v tie breaku izgubil s 7:4. Trenutno 59. igralec sveta je v tretjem nizu povedel s 3:0 in niz zanesljivo dobil s 6:2.

Matteo Berrettini je zadel 28 asov. FOTO: Paul Childs/Reuters
Matteo Berrettini je zadel 28 asov. FOTO: Paul Childs/Reuters

Berrettini je večkrat pokazal, da se dobro znajde na travnatih igriščih. Italijan je dvakratni zmagovalec turnirja v Stuttgartu, kjer je moral prejšnji mesec v finalu priznati premoč Britancu Jacku Draperju, leta 2021 pa je v finalu Wimbledona izgubil proti Srbu Novaku Đokoviću. V zadnjih letih je imel več težav s poškodbami, zaradi česar je padel s šestega na 59. mesto na ATP lestvici.

V dvanajsti igri četrtega niza je Berrettini ubranil prvo Sinnerjevo zaključno žogico, v podaljšani igri pa je številka ena pokazala odlično igro in v treh urah in 42 minutah premagal rojaka s 7:6 (3), 7:6 (4), 2:6, 7:6 (4).

»Sva dobra prijatelja, skupaj igrava Davisov pokala in včasih skupaj trenirava, zato je škoda, da sva se morala pomeriti že v drugem krogu,« je dvoboj s svojim rojakom komentiral Sinner, ki bo v tretjem krogu igral proti Srbu Miomirju Kecmanoviću.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine