Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Muguruza oddala le dve igri, naslednja ovira je Osaka

Lanska finalistka Garbine Muguruza je v 3. krogu premagala Zarino Dijas s 6:1 in 6:1. Oblasti zvezne države Viktorije uvedle popolno zaprtje.
Garbine Muguruza na prvih treh dvobojih še ni izgubila niza. FOTO: David Gray/AFP
Garbine Muguruza na prvih treh dvobojih še ni izgubila niza. FOTO: David Gray/AFP
M. Ž., STA
12. 2. 2021 | 08:07
12. 2. 2021 | 11:22
5:07
Finalistka lanske izvedbe OP Avstralije Garbine Muguruza nadaljuje s prepričljivimi igrami na prvem grand slamu sezone. Tokrat je bila v tretjem krogu boljša od Zarine Dijas s 6:1 in 6:1, njena naslednja tekmica pa bo zmagovalka izpred dveh let Naomi Osaka.

Španka Garbine Muguruza v Melbournu igra zelo dobro. Na prvih treh dvobojih ni izgubila niti niza in je nasprotnicam prepustila le 10 iger, od tega dve na zadnjem obračunu s Kazahstanko Dijasovo, ni bila dostojna tekmica.

Muguruza je zmagala po 56 minutah, izkoristila je 5 izmed 8 priložnosti za odvzem servisa, imela 17 winnerjev in osvojila 26 točk več od Kazahstanke (56:30).

V četrtem krogu bo njena nasprotnica zmagovalka turnirja leta 2019 in tretja nosilka, Japonka Naomi Osaka, ki je brez težav izločila Tunizijko Ons Jabeur s 6:3 in 6:2.

Japonka na igrišču ni navduševala le s teniškimi veščinami, ampak si je v drugem nizu prislužila aplavz gledalcev tudi s potezo, ko je metulja, ki ji je pristal najprej na nogi in nato na obrazu, nežno odstranila in ga nedotaknjenega odnesla z igrišča.



V četrti krog se je uvrstila tudi 39-letna veteranka Serena Williams, ki je bila po dveh nizih boljša od Rusinje Anastasije Potapove (7:6, 6:2).

Američanka je slabo začela niz, po šestih igrah zaostajala z 2:4 in v deveti ob izidu 4:5 ubranila tudi dve zaključni žogici, nato pa izsilila podaljšano igro, v kateri je bila boljša s 7:5. V drugem nizu je nato prestavila v višjo prestavo, tekmici trikrat odvzela servis in zanesljivo napredovala.


Carreno olajšal delo Dimitrovu


Pri moških je v 3. krogu odlično nastopil šestopostavljeni Nemec Alexander Zverev in brez izgubljenega niza premagal Francoza Adriana Mannarina (6:3, 6:3, 6:1).

Še manj dela je imel Bolgar Grigor Dimitrov, saj je njegov španski nasprotnik Pablo Carreno pri izidu 0:6 in 0:1 predal dvoboj zaradi poškodbe.

Danes pa ni šlo brez presenečenj. Osmopostavljeni Argentinec Diego Schwartzman je končal svojo pot v tretjem krogu, zanj pa je bil usoden 114. igralec sveta, Rus Aslan Karatsev (3:6, 3:6, 3:6).

»Vesel sem bil, da sem se na turnir sploh kvalificiral, zdaj pa mi gre odlično. Igram odličen tenis, vidi se, da po poškodbi kolena in dejstvu, da dve leti nisem igral resnega tenisa, napredujem. Zmaga na pokalu ATP mi je zagotovila samozavest, pomagalo mi je tudi dejstvo, da sem dobil nekaj napotkov od Danila Medvedjeva in Andreja Rubljova,« je bil po zmagi vesel ruski teniški igralec.
 

Turnir v nadaljevanju brez gledalcev


OP Avstralije bo od jutri naprej potekalo brez gledalcev. Oblasti zvezne države Viktorije so namreč uvedle popolno zaprtje za naslednjih pet dni, potem ko se je znova pojavil izbruh novega koronavirusa.

V hotelu na letališču so odkrili angleški sev novega koronavirusa pri 13 ljudeh, zaradi česar so se oblasti odločile za petdnevni "lockdown", ki pa ne bo prekinil turnirja. Dvoboji bodo še naprej potekali po sporedu, le da brez gledalcev.

»Turnir se bo nadaljeval. Igralci in igralke bodo igrali v tako imenovanem mehurčku,« je pojasnil direktor turnirja Craig Tiley in dodal, da udeleženci razumejo novo poostritev ukrepov.

Rezultati
Moški, 3. krog
Grigor Dimitrov (Bol/18) - Pablo Carreno (Špa/15) 6:0, 1:0 (predaja);
Alexander Zverev (Nem/6) - Adrian Mannarino (Fra/32) 6:3, 6:3, 6:1;
Aslan Karatsev (Rus) - Diego Schwartzman (Arg/8) 6:3, 6:3, 6:3.

Ženske, 3. krog
Naomi Osaka (Jap/3) - Ons Jabeur (Tun/27) 6:3, 6:2;
Arina Sabalenka (Blr/7) - Ann Li (ZDA) 6:3, 6:1;
Serena Williams (ZDA/10) - Anastazija Potapova (Rus) 7:6 (5), 6:2;
Garbine Muguruza (Špa/14) - Sarina Dijas (Kaz) 6:1, 6:1;
Marketa Vondrousova (Češ/19) - Sorana Cirstea (Rom) 6:2, 6:4;
Hsieh Su-Wei (Tajv) - Sara Errani (Ita) 6:4, 2:6, 7:5.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine