Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Klepačeva sestri Williams domov poslala s kravato

Slovenka in Maria Jose Martinez Sanchez s sladko zmago na Roland Garrosu, Cecchinato presenetil Goffina
Marco Cecchinato do letošnjega Roland Garrosa ni dobil nobenega dvoboja na turnirjih za veliki slam, zdaj je pariški četrtfinalist. FOTO: Reuters
Marco Cecchinato do letošnjega Roland Garrosa ni dobil nobenega dvoboja na turnirjih za veliki slam, zdaj je pariški četrtfinalist. FOTO: Reuters
Saša Verčič
4. 6. 2018 | 09:00
3:58
Pariz – Andreja Klepač je skupaj s špansko soigralko Mario Jose Martinez Sanchez na Roland Garrosu dosegla zelo odmevno zmago. V osmini finala sta »padli« najbolj znani teniški sestri, Serena in Venus Williams, in to celo s »kravato« v odločilnem nizu. Resda Američanki nista tak strah in trepet, kot sta bili nekoč, saj je Venus v Parizu izpadla že v 1. kolu, Serena pa se vrača po porodu, a vendarle.

Slovensko-španska naveza je načeloma na papirju veljala za favorita tega dvoboja, saj je za Klepačevo in Martinezovo uspešna sezona, tako da sta na Roland Garrosu tretji nosilki. A Williamsovi sta vendarle Williamsovi, pri njiju bolj malo šteje, koliko časa že nista igralki skupaj oziroma koliko sta v zadnjih sezonah. Nazadnje sta namreč februarja, a bolj ekshibicijsko v pokalu fed, zares pa na olimpijskih igrah v Riu 2016. Gre pač za zmagovalki 14 turnirjev za veliki slam v tej kategoriji in trikratni olimpijski prvakinji, ki sta vsakič, ko nastopita, v igri za lovoriko.

Tretji nosilki sta bili vseskozi v prednosti, začeli sta namreč z dvema breakoma, enega sta sicer v nadaljevanju tekmici vrnili, vendar pa je uvodni niz vseeno zanesljivo pripadel slovensko-španski dvojici, ki je tudi nadaljevala odlično. V drugem nizu je namreč imela pri vodstvu s 5:4 servis za zmago, a do zaključne točke ni prišla, saj sta se Williamsovi vrnili v igro in tudi dobili tie-break za skupno izenačenje, to pa je bilo tudi vse, kar sta pokazali. Sledila je namreč kravata, Klepačeva in Martinezova sta se veselili zmage s 6:4, 6:7 (4), 6:0. Za Koprčanko to ni bila prva zmaga nad sestrama Williams, saj je bila pred dvema letoma boljša od ameriških zvezdnic tudi s Katarino Srebotnik. Slednja je včeraj dobila slovenski dvoboj osmine finala ženskih dvojic, saj sta skupaj z Laro Arruabarrena ugnali Dalilo Jakupović in Irino Hromačevo.

Danes Williams – Šarapova


Serena Williams bo sicer danes spet v središču pozornosti, saj se bo v osmini finala posameznic v težko pričakovanem obračunu nekdanjih prvih igralk sveta in pariških zmagovalk pomerila z Marijo Šarapovo. Med velikima tekmicama – na igrišču sicer ni tako, saj Rusinja po letu 2004 ni dobila nobenega dvoboja – se je spet zaiskrilo, ker je bila Williamsova razočarana nad avtobiografijo Šarapove, v kateri je precejšen del pripadel tudi njej, vse zapisano pa menda naj ne bi bilo res.

Pri moških je drugi nosilec Saša Zverev še tretji zaporedni dvoboj dobil v petih nizih, kar je na Roland Garrosu v odprti eri uspelo le še sedmim igralcem, nihče pa doslej na velikih slamih še ni dobil štirih zapored … Počasi se prebuja Novak Đoković, ki je v treh nizih ugnal Fernanda Verdasca (uvodne tri igre so trajale pol ure), njegova 12. zaporedna uvrstitev v četrtfinale je rekord odprte ere na Roland Garrosu. Srbu, ki mu vsaka spodbuda pride prav, se je poleg tega odprl še žreb, saj se za polfinale ne bo pomeril z osmim nosilcem Davidom Goffinom, ampak z Marcom Cecchinatom, ki je včeraj presenetil Belgijca. Italijan, ki zaseda ta čas še 72. mesto na svetu, do začetka OP Francije 2018 ni dobil niti enega dvoboja na velikih slamih, zdaj je četrtfinalist … »Zame je to uresničenje sanj. Presrečen sem. Igram v četrtfinalu, to je neverjetno. Forza, Italia!« je po veliki zmagi dejal Cecchinato, ki bo v naslednjem dvoboju težko ubežal velični dogodka.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine