Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Iga Swiatek pomirila navijače: »Brez skrbi, prihajam v Pariz«

Številka 1 ženskega tenisa Iga Swiatek je morala zaradi bolečin predati dvoboj v Rimu, pregledi pa so pokazali, da ne gre za hujšo poškodbo.
Iga Swiatek bo zaigrala v Parizu. FOTO: Reuters
Iga Swiatek bo zaigrala v Parizu. FOTO: Reuters
N. Gr.
20. 5. 2023 | 12:45
20. 5. 2023 | 14:40
1:45

Iga Swiatek je v tem trenutku brez dvoma najboljša tenisačica na svetu, tudi v Rimu je kazala izvrstno formo, nato pa je v četrtfinalnem dvoboju z Eleno Ribakino začutila bolečine v stegenski mišici. 

Na koncu drugega dela je 21-letna Poljakinja vzela zdravniški premor, a je nato lahko odigrala le še štiri igre in pri izidu 2:2 v tretjem setu je dvoboj predala. V prvi izjavi je bila zelo potrta, podrobnejši pregled pa je pokazal, da ne gre za nič hujšega.

»Nekaj dni bom zagotovo počivala, začutila sem neprijetno bolečino v mišici, ki je bila ob gibanju še hujša. Na srečo so pregledi pokazali, da ni nič resnega, ne gre za kakšno hujšo poškodbo, tako da bi moralo biti čez nekaj dni že bolje. Brez skrbi, prihajam v Pariz, se vidimo,« je pomirila navijače Poljakinja, ki bo prva favoritka za osvojitev Roland Garrosa, ki se začenja prihodnji teden.

V finalu mastersa v Rimu bosta igrali Ribakina in Angelina Kalinina. V moški konkurenci sta danes na sporedu polfinalna dvoboja Holger Rune – Casper Ruud in Danil Medvedjev – Stefanos Cicipas

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine