Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Hercogova skozi stranska vrata v glavni žreb Dohe, a hitro izpadla

Od slovenske teniške igralke je bila v uvodnem kolu s 6:4 in 6:3 boljša Američanka Alison Riske.
Polona Hercog je dobila priložnost v glavnem žrebu, a hitro izpadla. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters
Polona Hercog je dobila priložnost v glavnem žrebu, a hitro izpadla. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters
12. 2. 2019 | 08:45
12. 2. 2019 | 13:48
2:15
Doha – Tretja najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na svetovni jakostni lestvici, Polona Hercog, ki zaseda 88. mesto, se je na poti v glavni žreb turnirja WTA z nagradnim skladom 916.113 ameriških dolarjev v Dohi spotaknila na zadnji stopnički. Osemindvajsetletnico iz Kamnice pri Mariboru, ki je bila sedma nosilka kvalifikacij, je namreč po debeli uri in tri četrt s 6:3 in 6:4 odpravila prvopostavljena tri leta mlajša v Zagrebu rojena Avstralka Ajla Tomljanović, 41. igralka sveta.


Pred šestimi leti je Polona zmagala


To je bil drugi medsebojni obračun teh dveh igralk, Polona je v prvem pred šestimi leti zmagala. Prvi niz se je začel s tremi brejki: najprej je igro na svoj začetni udarec oddala Avstralka, nato dve zapored tudi Slovenka, ki zaostanka z 1:4 ni znala več izničiti. V drugem nizu se je Hercogovi priložnost ponudila po brejku za izenačenje v osmi igri (4:4), a nato ni znala unovčiti igre na svoj servis. Polona pa se je kljub temu uvrstila v glavni žreb kot srečna poraženka, a je tam hitro pospravila kovčke.


Šest brejkov Riskejeve


V šestnajstini finala je morala namreč premoč priznati Američanki Alison Riske, ki je delila njeno usodo in se je na turnir prebila skozi stranska vrata. Višje uvrščena igralka, 52. »lopar« sveta, je potrebovala zgolj uro in pol za zmago s 6:4 in 6:3. Tako je ostala nepremagana tudi v drugem medsebojnem dvoboju, Slovenko je izločila tudi že lani na Majorki. V prvem nizu je Hercogova oddala prve tri igre na svoj servis, v drugi ravno tako tri, zmagovalka pa je izkoristila že prvo zaključno žogico, sicer pa unovčila kar šest od osmih priložnosti za brejk, tekmica le tri od dvanajstih.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine