Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Bedeneta je prekinitev zaradi dežja iztirila (VIDEO)

Slovenski teniški igralec je izpadel v četrtfinalu turnirja v Cordobi, izločil ga je Urugvajec Pablo Cuevas.
Aljaž Bedene je bil v drugem nizu razglašen. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Aljaž Bedene je bil v drugem nizu razglašen. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
10. 2. 2019 | 07:43
10. 2. 2019 | 07:48
2:06
Cordoba – Potem ko je najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene v osmini finala peščenega turnirja ATP v argentinski Cordobi veličastno izločil prvega nosilca in svetovno številko 15, Italijana Fabia Fogninija, se mu je v četrtfinalu zataknilo. Po vodstvu s 3:1 so morali prireditelji dvoboj s Pablom Cuevasom zaradi dežja prekiniti in prestaviti za en dan, kar pa je 29-letnega Ljubljančana očitno iztirilo, saj po sinočnji vrnitvi na igrišče ni bil več pravi.


V drugem nizu izgubljen


Takoj je oddal igro na svoj začetni udarec, v »podaljšku« prvega niza pa ni po vodstvu z 2:1 dosegel niti točke več. V drugem nizu se ni več sestavil, izkušenemu 33-letnemu Urugvajcu je že takoj na začetku dovolil brejk, nekaj življenja pa pokazal v četrti igri, ko je izničil kar osem (!) tekmečevih priložnosti za odvzem servisa. Obračuna je bilo konec po uri in tri četrt, Cuevas pa je naposled ponovil scenarij iz prvega kola lanskega Roland Garrosa, ko nasprotniku ravno tako ni oddal niza.


Za osem mest navzgor


S tem se je kot edini Neargentinec prebil v polfinale turnirja z nagradnim skladom 527.880 ameriških dolarjev, ki ga je moral odigrati zgolj tri ure pozneje, že pošteno upehan pa je bil nekoliko prekratek za osmopostavljenega Guida Pello (1:6, 6:3 in 3:6). Bedene bo kljub četrtfinalnemu porazu na jutrišnji novi svetovni jakostni lestvici ATP nekoliko napredoval in se približal elitni petdeseterici. Po novem bo 57., pridobil bo osem mest. Doslej je bil najvišje, pred letom dni, na 43. mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine