Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Grenak avstralski štart, Kaja Juvan se že poslavlja

V 1. kolu prvega velikega slama v letu 2022 v Melborunu je Ljubljančanka proti Belgijki Maryni Zanevski po vodstvih v igrah s 5:2 in 5:0 izgubila s 6:7, 6:7.
Kaja Juvan je v 1. kolu OP Avstralije proti Belgijki Maryni Zanevski v obeh izgubljenih nizih zapravila nemogoče. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
Kaja Juvan je v 1. kolu OP Avstralije proti Belgijki Maryni Zanevski v obeh izgubljenih nizih zapravila nemogoče. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
G. N., STA
17. 1. 2022 | 07:51
17. 1. 2022 | 07:51
1:48

Kaja Juvan je že v uvodnem kolu sklenila nastope na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu. S 7:6 (7) in 7:6 (4) je slovensko igralko po več kot dveh urah boja ugnala v Ukrajini rojena 28-letna Belgijka Maryna Zanevska.

Enaindvajsetletna mladinska olimpijska prvakinja iz Ljubljane je imela danes vse za zmago nad precej izkušenejšo Belgijko. V uvodnem nizu je Juvanova tekmici odvzela servis v šesti igri in nato povedla s 5:2.

Kar dvakrat je servirala za zmago, na koncu pa se neuspešno reševala v podaljšani igri. Tam je pri vodstvu s 6:5 vnovič servirala za niz, vodila je tudi s 7:6, a oddala naslednje tri točke.

Drugi niz je Juvanova nato odprla z vodstvom s 5:0 in 5:1. Pri 6:5 je še tretjič servirala za izenačenje v nizih, a najprej izgubila svoj servis, nato pa še podaljšano igro.

V posamični konkurenci slovenske barve zdaj brani le še Konjičanka Tamara Zidanšek, ki se bo prav tako pomerila s tekmico iz Beneluksa, 31-letno Nizozemko Arantxo Rus, 66. igralko sveta. V moški konkurenci ne bo imela svojega predstavnika, na turnirju pa bo nastopila tudi Koprčanka Andreja Klepač, in sicer v konkurenci dvojic.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine