Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đoković novo sezono odprl z zmago v Abu Dabiju (VIDEO)

Srbski teniški igralec je v finalu po hudem boju odpravil Kevina Andersona, ki je preprečil epski obračun z Rafo Nadalom.
Novak Đoković je izjemno uspešno koledarsko leto zapečatil z zmago. FOTO: Suhaib Salem/Reuters
Novak Đoković je izjemno uspešno koledarsko leto zapečatil z zmago. FOTO: Suhaib Salem/Reuters
30. 12. 2018 | 09:51
30. 12. 2018 | 10:09
1:39
Abu Dabi – Ekshibicijski teniški turnir ob koncu koledarskega leta v Abu Dabiju, ki šteje za neuradno svetovno prvenstvo, se je četrtič doslej, toda prvič po letu 2013, razpletel po željah in načrtih vodilnega »loparja« sveta Novaka Đokovića. Srb je bil v četrtfinalu prost, v polfinalu je brez težav s 6:4 in 6:2 odpravil Rusa Karena Hačanova, v finalu pa je prelil kar nekaj znoja, da je s 4:6, 7:5 in 7:5 na kolena spravil še Kevina Andersona. Južnoafričan je preprečil epski finale med Đokovićem in Rafo Nadalom, saj je Španca izločil že v polfinalu.


Nadal še čuti bolečino


Andersonu se je s finalnim porazom po dveh urah in petih minutah ponesrečilo ubraniti lansko lovoriko v Abu Dabiju, medtem ko je Nadal, ki se je na igrišča vrnil prvič po polfinalnem porazu na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, obračun malega finala s Hačanovom odpovedal. »Seveda po operativnem posegu še čutim bolečine. Z igro v polfinalu sem zadovoljen, ne pa tudi s tem, kako sem se po dvoboju počutil. Osnovni načrt sem izpolnil, vzel si bom nekaj dni za počitek, na prvi turnir velike četverice v Melbournu želim priti dobro pripravljen,« je pojasnil Nadal.

Rafael Nadal je odpovedal nastop v malem finalu. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Rafael Nadal je odpovedal nastop v malem finalu. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine