Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Črnogorec bi Novaka Đokovića dosmrtno izločil iz tenisa

S spornim odzivom po incidentu na Kosovu in smrti teh teroristov, ki so za Srbe narodni junaki, je najboljši teniški igralec na svetu spet vznemiril javnost.
Novak Đoković ne skriva svojega skrajnega domoljubja. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Novak Đoković ne skriva svojega skrajnega domoljubja. FOTO: Andreas Solaro/AFP
G. N.
29. 9. 2023 | 08:20
29. 9. 2023 | 10:25
1:42

Novak Đoković je mož, ki ne skriva svojih mnenj. Pogosto so pomenljiva in tudi njegov zadnji odziv na družbenem omrežju instagram je sprožil burne odzive. Na njem je objavil fotografijo iz hrama svetega Save, kjer so se poklonili trem Srbom, ki so bili ubiti v spopadu s kosovsko policijo. Medtem ko je večina mednarodne javnosti trojico označila za teroriste, ki so izvedli neuspešno akcijo v mestu Banjska, so jih Srbi razglasili za narodne junake.

»Vsaka solza Boga moli, vsakega Srba duša boli,« je 36-letni Đokovič objavil ob fotografiji in ji dodal še tri emotikone.

Takšen Đokovićev odziv ni bil neopažen. Med drugim je ujezil tudi znanega črnogorskega političnega analitika Ljubomirja Filipovića, ki je zahteval, da ga dosmrtno izločijo iz tenisa.

»Đokovića bi morali dosmrtno izgnati iz tenisa. Če že ne izgnati, pa naj ga osramotijo normalni ljudje tega sveta. Pridružil se je srbski državni propagandi, ki poskuša teroriste spremeniti v junake,« je zapisal Filipović na družbenem omrežju X. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine