Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Tenis

Carlos Alcaraz tudi letos ne bo izzval Novaka Đokovića v Melbournu

Drugega nosilca OP Avstralije v tenisu je v četrtfinalu izločil Alexander Zverev in si zagotovil dvoboj z Danilom Medvedjevom.
Alexander Zverev je z aplavzom pospremil Carlosa Alcaraza – domov. FOTO: Edgar Su/Reuters
Alexander Zverev je z aplavzom pospremil Carlosa Alcaraza – domov. FOTO: Edgar Su/Reuters
24. 1. 2024 | 16:58
24. 1. 2024 | 17:17
4:42

V nadaljevanju preberite:

Od leta 2013, ko so v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije igrali Novak Đoković, Roger Federer, Andy Murray in David Ferrer, se ni zgodilo, da bi se v najboljšo moško četverico uvodnega turnirja za grand slam v sezoni uvrstili vsi štirje glavni nosilci. Lani sta se denimo prvopostavljena Rafael Nadal in Casper Ruud poslovila že v drugem krogu, letos pa je shemo predvidenih favoritov premešal Alexander Zverev. Izločil je številko 2 svetovnega tenisa Carlosa Alcaraza.

Melbourne ostaja Alcarazova najbolj nesrečna postaja med turnirji velike četverice, saj je z letošnjim prebojem v četrtfinale celo izboljšal svojo najboljšo uvrstitev. Kako se je medtem namučil Danil Medvedjev proti Hubertu Hurkaczu? Đoković je opravil svojo nalogo že dan prej, a ostal pod sojem žarometov, saj je vedno posebna zgodba. Nekaj rekordov mu je ostalo na voljo tudi v Avstraliji ... Kdo je bil doslej bolj prepričljiv, Srb ali njegov polfinalni tekmec Jannik Sinner? Zakaj Đoković pravi, da ima z mlajšim rodom bolj sproščene stike, kot jih je imel z asi stare šole?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine