Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Tenis

Mamice z loparji rušijo okostenele stereotipe

Na letošnjem OP Avstralije je igralo osem povratnic po porodu, v zgodovini le tri do lovorike na turnirjih za grand slam.
Caroline Wozniacki, 71 tednov številka 1 svetovnega tenisa, s hčerkico Olivio. FOTO: Fiona Hamilton/AFP
Caroline Wozniacki, 71 tednov številka 1 svetovnega tenisa, s hčerkico Olivio. FOTO: Fiona Hamilton/AFP
23. 1. 2024 | 09:00
23. 1. 2024 | 11:26
5:36

V nadaljevanju preberite:

Kako uskladiti vrhunski šport in materinstvo, je vprašanje, s katerimi se že dolgo soočajo ženske po celem svetu in v vseh panogah, individualnih in ekipnih. In nič drugače ni v tenisu. V glavni del letošnjega odprtega prvenstva Avstralije se je uvrstilo osem mater z različnimi zgodbami in pisanim razponom uspehov. Vse po vrsti poskušajo uravnotežiti dve veliki ljubezni: do svojih družin in igre z loparjem.

V osmerici mamic so najbolj znane Belorusinja Viktorija Azarenka, Japonka Naomi Osaka, Danka Caroline Wozniacki in Nemka Angelique Kerber. Vse štiri so bile svojčas številke 1 svetovnega tenisa, vse štiri so se tudi povzpele na prestol Australian Opna; prvi dve celo po dvakrat. S kakšnimi ovirami se tako kot preostala četverica spopadajo pri poskusu vrnitve na nekdanje položaje? Kaj jih žene naprej? Katera med njimi je zdrsnila na trenutno 831. mesto na svetu? Koliko teniških zvezdnic je doslej osvojilo turnir za grand slam po porodu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine