Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Borna Ćorić veliki hrvaški junak

Finale Davisovega pokala kot finale nogometnega SP: Francija – Hrvaška.
Borna Ćorić je tretjič Hrvaški priigral odločilno točko v peti partiji.<br />
Foto AFP
Borna Ćorić je tretjič Hrvaški priigral odločilno točko v peti partiji.<br /> Foto AFP
Saša Verčič
16. 9. 2018 | 20:11
16. 9. 2018 | 20:14
3:17
Zadar – Francija in Hrvaška bosta udeleženki zadnjega finala Davisovega pokala pred veliko reformo prihodnje leto. Reprezentanci sta si na zelo različna načina zagotovili odločilni dvoboj za veliko solatno posodo in predvsem ravno obratno od napovedi: Francozi so proti Špancem že po dveh dneh rešili vse dvome o zmagovalcih, v Zadru pa se je med gostitelji in Američani odvijala prava drama, odločilno točko je v peti tekmi zagotovil Borna Ćorić.

Davisov pokal je tekmovanje, ki pogosto poskrbi za izjemne dvoboje v vzdušju, ki je v teniškem svetu videno le redko. Precej nepričakovano se je v pravo dramo razvil tudi dvoboj med Hrvaško in ZDA, v katerem so bili gostitelji (na peščenih igriščih) veliki favoriti in te vloge so se zelo dobro zavedali tudi sami. Ta se je še potrdila uvodni dan z gladkima zmagama Marina Čilića in Borne Ćorića. Hrvati niso bili brez možnosti, da bi si tretjo točko zagotovili že v sobotnem dvoboju dvojic, saj sta Mike Bryan in Ryan Harrison slavila šele po štirih urah in tričetrt, a to se ni zdel prav velik udarec. Dokler ni stanja v četrti partiji močno zapletel Čilić, ki je v dvoboju s Samom Querreyjem, proti kateremu je dobil vseh pet medsebojnih dvobojev, zapravil nemogoče. Vodil je namreč z nizom in v podaljšani igri drugega s 6:1, a ni vpisal skupnih 2:0, odtlej je šlo za šestega igralca sveta vse le še navzdol, kar pa zanj niti ni tako nenavadno …
 

Ćorić se je poigraval z živci


Odločilna peta partija je tako padla na pleča 21-letnega Ćorića in debitanta v tem tekmovanju 20-letnega Francisa Tiafoeja in spet se je zdelo, da so domačini v veliki prednosti. Ćorić je namreč prav pred tednom dni z 18. mestom na svetu dosegel uvrstitev kariere, navdušenja nad svojo najboljšo sezono doslej ne skriva. A se je tudi tu zapletlo, saj je Američan dobil prvi niz, ko je nato Borna izenačil in v tretjem vodil s 4:0, je vse kazalo na to, da je res strl odpor tekmeca, a se je še naprej močno poigraval z živci domačih navijačev, saj je Tiafoe prišel do skupnega vodstva z 2:1, preden je Hrvat po štirih urah igre le upravičil vlogo favorita.

"To je bil največji dvoboj mojega življenja, o tem ni nobenega dvoma. Ko smo že mislili, da je vsega konec, sem zapletel vse skupaj, ampak najpomembneje je, da se je končalo dobro," je dejal veliki hrvaški junak, ki je svoji reprezentanci še tretjič zagotovil točko v odločilnem dvoboju, prav tako je poskrbel, da ZDA ostajajo brez zmage v medsebojnih dvobojih (0:5).

V Lillu je bilo nepričakovano bolj enostransko in od 23. do 25. novembra se bosta tako v finalu (bržčas tudi v Lillu) merili Francija, branilka naslova in že desetkratna zmagovalka, ter Hrvaška. Prvič se bo tako zgodilo, da bo finale Davisovega pokala enak finalu nogometnega svetovnega prvenstva …

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine