Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Tenis

Avstralski pohod »tigrice« Sabalenke se bo nadaljeval v finalu

Arina Sabalenka je bila v polfinalu OP Avstralije z 2:0 boljša od Coco Gauff, za naslov prvakinje bo igrala z Qinwen Zheng. Finale v soboto ob 9.30.
Belorusinja se je mladi ameriški zvezdnici oddolžila za finalni poraz v New Yorku. FOTO: Martin Keep/AFP
Belorusinja se je mladi ameriški zvezdnici oddolžila za finalni poraz v New Yorku. FOTO: Martin Keep/AFP
25. 1. 2024 | 17:15
25. 1. 2024 | 19:01
4:16

V nadaljevanju preberite:

V ženskem delu prvega grand slama sezone v Avstraliji je ostalo le še zadnje dejanje. V razburljivem polfinalu se je Arina Sabalenka z 2:0 oddolžila Coco Gauff za poraz v finalu lanskega OP ZDA in nadaljevala zmagoviti avstralski pohod vse do finala, kjer ji bo naproti stala 12. nosilka Qinwen Zheng.

Teniška igrišča Melbourna imajo le eno kraljico, zmagovalni krik »tigrice« Sabalenke je na njih odmeval še 13. zapored. Visokorasla Belorusinja in Coco Gauff sta odigrali polfinalni dvoboj za teniške sladokusce, ki se je končal s 7:6 in 6:4 v korist št. 2 svetovnega tenisa.

Sabalenka je blestela z vračanjem servisa, Američanka je bila že po prvih točkah živčna in je začela prehitro zaključevati izmenjave, žogice pa so letele predaleč ali preveč vstran. Če ji ni uspel prvi servis, je bila točka zanjo praktično izgubljena in pri 5:2 v prvem nizu se je zdelo, da bo polfinale za Sabalenko le dobro ogrevanje pred bojem finalno obrambo lanskega naslova najboljše na OP Avstralije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine