Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Zverev se je po divjanju v Acapulcu že opravičil

Nemški teniški igralec in branilec naslova turnirja v Acapulcu je bil zaradi udarjanja z loparjem po sodniškem stolpiču in zmerjanjem diskvalificiran.
Alexander Zverev je v Acapulcu izbruhnil po napornem teniškem dnevu, ki ga je začel z zmago med posamezniki in končal šele ob petih zjutraj, potem pa je po porazu v igri dvojic še besnel. FOTO: Pedro Pardo/AFP
Alexander Zverev je v Acapulcu izbruhnil po napornem teniškem dnevu, ki ga je začel z zmago med posamezniki in končal šele ob petih zjutraj, potem pa je po porazu v igri dvojic še besnel. FOTO: Pedro Pardo/AFP
Š. R., STA
23. 2. 2022 | 10:53
23. 2. 2022 | 17:53
2:34

Olimpijski prvak v tenisu Alexander Zverev si je zaradi nešportnega obnašanja prislužil diskvalifikacijo s turnirja ATP v Acapulcu. Tretji igralec sveta je po porazu v dvojicah jezo stresel nad sodnikom in z loparjem večkrat udaril v stol, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik dvoboja.

Zverev po porazu v dvojicah z Brazilcem Marcelom Melom z 2:6, 6:4 in 6:10 proti britansko-finskemu paru Lloyd Glasspool-Harri Heliövaara ni zmogel nadzorovati jeze. Na incident se je nemudoma odzvalo združenje ATP in igralca izključilo z odprtega prvenstva Mehike tako s tekmovanja posameznikov kot dvojic.

Zverev je v Mehiki branil lansko zmago. V torek zgodaj zjutraj je zmagal v prvem krogu posameznikov proti Američanu Jensonu Brooksbyju po treh urah in 20 minutah igre s 3:6, 7:6 (10) in 6:2. Tekma se je končala šele ob 4.55 zjutraj, po informacijah združenja ATP je to najpozneje v zgodovini turneje. V osmini finala bi moral Zverev v sredo igrati proti rojaku Petru Gojowczyku, zdaj pa je 32-letnik iz Münchna brez boja napredoval v četrtfinale.

Sledilo je opravičilo

Zverev se je nekaj ur po dogodku že opravičil. Sporočil je, da je bilo obnašanje povsem nesprejemljivo ter da si bo vzel nekaj časa za razmislek o tem, kaj je naredil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

»Težko je z besedami opisati, kako močno obžalujem, kar sem naredil. Sodniku sem se že osebno opravičil, ker je bil moj izbruh povsem napačen in nesprejemljiv,« je zapisal Zverev in dodal: »Kot veste, dam vedno vse od sebe na igrišču. Tokrat sem dal preveč. V naslednjih dneh bom še enkrat preučil svoja dejanja in skušal doseči, da se kaj takega ne bo več ponovilo,« je dodal nemški športnik leta 2021.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine