Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Alcaraz se je po štiriurni drami izognil teniškemu Alcatrazu

Prvi igralec sveta po skoraj štirih urah igre in zmagi nad Čilencem Nicolasom Jarryjem do osmine finala.
V dvoboju špansko govorečih je slavil Carlos Alcaraz. FOTO: Glyn Kirk/AFP
V dvoboju špansko govorečih je slavil Carlos Alcaraz. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Š. R., STA
8. 7. 2023 | 19:51
8. 7. 2023 | 23:34
2:51

Tako vodilni igralec s svetovne računalniške lestvice Carlos Alcaraz kot tretji nosilec Danil Medvedjev sta za uvrstitev v osmino finala teniškega turnirja v Wimbledonu potrebovala štiri nize. Med 16 najboljših so se prebili tudi Stefanos Tsitsipas,  drugopostavljena igralka Arina Sabalenka in branilka naslova iz Kazahstana Jelena Ribakina.

Alcaraz je izgubil prvi niz letos v Wimbledonu. Drugega v dvoboju tretjega kola mu je vzel Čilenec Nicolas Jarry, ki pa je moral po skoraj štirih urah igre vendarle priznati premoč Špancu, ki je slavil s 6:3, 6:7, 6:3 in 7:5. V naslednjem kolu ga čaka Italijan Matteo Berrettini.

Tudi Danil Medvedjev je izgubil prvi niz na letošnjem turnirju. Proti dobremu prijatelju z Madžarske Martonu Fucsovicsu je zaostal 4:6, nato pa zmagal 6:3, 6:4, 6:4.

To je šele njegova druga uvrstitev v osmino finala Wimbledona. »Marton igra zelo dobro na travi in v Wimbledonu ima precej boljše rezultate kot jaz. Zame je Wimbledon najmanj uspešen grand slam, a letos sem odločen, da to popravim. Zelo sem motiviran in želim si dobrega rezultata,« je po zmagi dejal Medvedjev. V boju za četrtfinale ga čaka Čeh Jiri Lehecka.

Tretje kolo so uspešno preskočili tudi Belorusinja Arina Sabalenka, zmagovalka OP Avstralije, ki je s 6:2 in 6:3 premagala Rusinjo Ano Blinkovo, dvakratna zmagovalka Wimbledona, Čehinja Petra Kvitova (ugnala je kvalifikantko iz Srbije Natalijo Stevanović s 6:3, 7:5) ter lanska zmagovalka Jelena Ribakina. Slednja je izločila zadnjo domačo predstavnico Katie Boulter (6:1, 6:1). Belorusinja se bo v boju za četrtfinale pomerila z Rusinjo Katerino Aleksandrovo, Čehinja s Tunizijko Ons Jabeur, Ribakina pa z Brazilko Beatriz Haddad Maia.

Pri moških je bil Stefanos Tsitsipas (5. nosilec) boljši od Srba Lasla Đereja s 6:4, 7:6 in 6:4, Grk se bo za svoj prvi četrtfinale v Wimbledonu meril z Američanom Christopherjem Eubanksom. Danec Holger Rune (6.) je v petih nizih premagal Španca Alejandra Davidovicha Fokino, Italijan Matteo Berrettini pa je v treh izločil Nemca Alexandra Zvereva.

 

 

 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine