Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

»Vranješ nam je vrnil nasmeh na obraze, uživamo«

Dean Bombač je proti Švedom pokazal sijajno partijo in vlekel velemojstrske poteze.
Dean Bombač je bil najboljši igralec derbija v Göteborgu. FOTO: kolektiff
Dean Bombač je bil najboljši igralec derbija v Göteborgu. FOTO: kolektiff
13. 1. 2020 | 07:00
13. 1. 2020 | 09:04
5:14
Dean Bombač nima rad, kadar ga kdo označi za šah igralca, ampak tokrat lahko naredi izjemo. Šahovsko partijo proti Švedom je odigral kot velemojster Gari Kasparov. V napadu je vlekel fantastične poteze in tako nadgradil trud soigralcev v obrambi. S takšnim Dekijem lahko Slovenija poseže visoko, tudi po kolajnah.


 

Kakšni so prvi občutki, ko ste premagali veliko Švedsko v njeni dvorani?


Že pred prvenstvom sem vsem fantom rekel, za nas je finale s Švedi. Finale smo dobili, naslednji finale bo v torek proti Švici. Šele začeli smo, gremo tekmo za tekmo. Postavili smo si cilje, sanje, naredili smo majčken korak k njihovi uresničitvi. Moramo ostati realni, na trdnih tleh. Danes smo bili vrhunski od prvega do zadnjega. Bomo videli na koncu, kam nas bo to pripeljalo.
 

Koliko energije ste porabili, je je kaj ostalo?


Dovolj. V obrambi sem se malce »šparal«. Vedeli smo, da bo na moji strani igral desničar in da nanj ne bo dosti žog. So pa naši štirje konji v sredini »crknili«. Blagotinšek, Mačkovšek, Henigman, Žabić, na koncu tudi Cehte. Vsa čast jim, kapo dol do tal in še globlje. Borili so se, kot da jim je zadnji dan življenja. Brez njih danes ne bi mogli premagati Švedske. Imeli smo tudi izjemnega Ferlina v vratih. Deki pa še lep čas ne bo »crknil«.
 

Na priprave ste prišli zadnji in ste se tako dobro ujeli, kako je to mogoče?


Ustreza mi sistem, dobro se počutim. Komaj čakam, da me spustite in se lahko grem poveselit v garderobo.
 

Blaž Janc je rekel, da ni lepšega, kot utišati 12.000 gledalcev, kako ste vi to doživeli?


Jaz sem to že doživel v Kielu, ko smo utišali 11.000 ljudi. Super občutek. Tukaj je bilo na koncu kot v gledališču. Doživeli smo en lep trenutek v naših karierah. Vemo, da se v ligi prvakov malo tekem odigra pred tako množičnim občinstvom. Bilo je neverjetno, zadnjo minuto bi podoživel še stokrat. Vladala je smrtna tišina. Fin občutek, ko veš, da si naredil vse maksimalno in da si lahko zadovoljen s sabo.

Ljubomir Vranješ je na najboljši način začel svoj mandat kot selektor slovenske rokometne reprezentance. FOTO: Tomi Lombar/delo
Ljubomir Vranješ je na najboljši način začel svoj mandat kot selektor slovenske rokometne reprezentance. FOTO: Tomi Lombar/delo

 

Kako pomembna je bila ta zmaga za slovenske cilje? Francija je že izpadla ...


To je bil samo nujen korak na poti, ki nas čaka potem naprej v Malmöju. Če tja odnesemo dve točki po zmagi proti Švicarjem. Ne smemo pa si misliti, da bo delo lahko, spet moramo pokazati vrhunsko igro. Potem pa je vse mogoče. Lahko premagamo vsakega. Mislim, da tudi Švedi še niso rekli zadnje in bodo še komu vzeli točke. So doma in vsi bodo mogli še igrati proti njim. Še kdo z druge strani žreba bo kdaj »kiksal« in to je lahko samo voda na naš mlin. Toda zdaj se moramo pripraviti za Švico, pozabiti Švedsko. Malce se bomo poveselili, potem pa spet zavihali rokave.


 

Zbodel vas je zapis v Delu, da ste bolj šah-igralec na igrišču. Ampak pri takšni partiji nam lahko pogledati skozi prste, mar ne?


Ni me zares motila ta izjava. Malo sva se pošalila z Zarabcem, da ima on v zadnjici turbo motor, jaz pa potrebujem šahovnico. Vse super, nobenih zamer. Ustreza mi takšen slog igre, ustreza pa mi tudi tek. Hitro se prilagodim. Danes smo vsi odigrali taktično dovršeno tekmo. Zdaj moramo paziti, da ne bomo proti Švicarjem dobili s kladivom po glavi.
 

Ste slišali vaše navijače na tribuni?


Sem. Vsa čast jim, rad bi se jim zahvalil. Pripotovalo jih je lepo število. Žal mi je, ker so jih dali v tisti kot pod stropom. Na koncu je tisti kot skakal od sreče, ostali pa so imeli sklonjene glave. Hvala še enkrat, vsakemu posebej.

Slovenski rokometaši so se veselili zaslužene zmage nad Švedsko. FOTO: Reuters
Slovenski rokometaši so se veselili zaslužene zmage nad Švedsko. FOTO: Reuters

 

Koliko je za zmago zaslužen selektor Ljubomir Vranješ?


Veliko, o tem ni dvoma. Vrnil nam je nasmeh na obraze, vrnil je našo kakovost. Iz nas je potegnil nek maksimum. To je naloga trenerja: da ti da dobro voljo, veselje do rokometa. Nasmejani smo in uživamo v igri.
 

Vi očitno uživate, naj traja, kajne?


Naj traja čim dlje. Uživamo vsi, nikomur ni težko.
 

Bo pa verjetno v nadaljevanju treba rotirati več igralcev, nekaj vas je bilo zelo obremenjenih.


Gotovo bo proti Švici selektor uporabil več igralcev. Saj ni velike razlike, kdo igra, vsi smo na visoki kakovostni ravni in vsi imamo vrhunsko zamenjavo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine