Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V Ribnici déjà vu jesenskega trilerja?

Nocoj ob 20.15 derbi med Rikom in Celjem Pivovarno Laško že eden ključnih v boju za naslov državnega prvaka.
Tilen Strmljan je vzhajajoča zvezda slovenskega rokometa. FOTO: Uroš Hočevar
Tilen Strmljan je vzhajajoča zvezda slovenskega rokometa. FOTO: Uroš Hočevar
5. 4. 2019 | 15:10
5. 4. 2019 | 15:15
4:14
Lahko Riko Ribnica še enkrat začini boj za naslov rokometnega prvaka, kot je to storila že na začetku sezone, ko je premagala branilce lovorike iz Celja Pivovarne Laško? Odgovor bomo dobili nocoj, ko se bosta ob 20.15 tekmeca srečala v 3. kolu končnice lige NLB.

Po podvigu Ribničanov, prvem proti Celju v 1. SRL (26. septembra je bilo 22:21), se je v obeh ekipah marsikaj spremenilo. Na celjski klopi je takoj prišlo do spremembe, Branka Tamšeta je zamenjal Tomaž Ocvirk, a tudi njegov »krvnik« Siniša Markota ni dočakal pomladi.



Ko je bilo jasno, da je slaba kemija med njim in predsednikom Markom Obrstarjem začela škoditi vzdušju v slačilnici, se je »zgodilo« nekaj slabih rezultatov in Dalmatinec je moral odstopiti mesto pomočniku Damjanu Škaperju. Ta je znal prebuditi ekipo, nazadnje je Ribnica suvereno zmagala v Kopru in pokazala dobro formo s čvrsto obrambo, ki se je prilagodila odsotnosti junaka omenjene jesenske zmage Davida Kovačiča, ki je poškodovan.

Celjani so imeli težave tudi v drugem delu sezone, ko so izgubili proti Trimu in Jeruzalemu, a po koncu nastopov v ligi prvakov so se zbrali, ob tem zacelili poškodbe in začeli nizati zmage. Osem tekem pred koncem imajo štiri točke naskoka pred Gorenjem in Ribnico.

Še zdaleč pa niso neranljivi, kar se je pokazalo na prvi tekmi končnice, ko so bili na pragu poraza v Kopru, ampak so se srečno izvlekli. Zavedajo se, da si lahko v naslednjih treh kolih praktično zagotovijo 23. prvenstveno zvezdico, če bodo v gosteh premagali Ribnico in potem Gorenje.
 

Tilen vs. Tilen


Vmes bo reprezentančni premor. Ribničanom bi točki prišli še kako prav v boju za drugo mesto, ki prinaša boljše izhodišče v pokalu EHF, po tekmi s Celjem bodo pričakali še Gorenje. Eden glavnih adutov v napadu je Tilen Strmljan, ki je bil pred časom tudi na seznamu želja Celjanov.

Tilen Kodrin je eden najboljših levi kril v Sloveniji. FOTO: Mavric Pivk
Tilen Kodrin je eden najboljših levi kril v Sloveniji. FOTO: Mavric Pivk


»Težko je vleči vzporednice s tisto jesensko tekmo, od katere je minilo veliko časa. Pričakujem pa vsekakor še eno dobro tekmo, v kateri bo znova favorit Celje, obetam si podporo navijačev, ki bi nam lahko pomagali do novega presenečenja,« si polno dvorano ŠC Ribnica obeta »Strmi«, zadovoljen s predstavo, ki je Koper strla s silovitim ritmom.
 

Škaper prinesel svež veter


»Ta tekma je prišla v pravem trenutku, saj nam je vlila samozavest,« je Strmljan dokončno pomahal v slovo krizi in hkrati pozdravil trenersko zamenjavo. »Potrebovali smo spremembo, Škaper je prinesel nov veter, upam, da bo z nami ostal čim dlje, čeprav vem, da bo težko usklajeval službo in trenersko delo,« so razmere pogodu 23-letnemu srednjemu zunanjemu igralcu, ki se je po prihodu iz Šmartnega odlično znašel v vlogi organizatorja in nakazal, da utegne postati rokometaš reprezentančnega formata.

Že dokazan reprezentant pa je njegov današnji tekmec in soimenjak Tilen Kodrin, ki se dobro zaveda, kako težko delo čaka Celjane v deželi suhe robe, a ne razmišlja o ničemer drugem kot dveh točkah. »Vemo, kam gremo in kako agresivna je Ribnica v svoji dvorani, a kakovost je na naši strani. Če bomo pravi in se borili, kot je treba, nam zmaga ne bi smela uiti. Ribnica nas ne more z ničemer presenetiti,« je dejal Kodrin in pozdravil vrnitev prvega vratarja Klemna Ferlina, čigar težave z alergijo so mimo, na drugi strani pa je spet nazaj Nebojša Bojić, zato se obeta tudi zanimiv vratarski dvoboj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine