Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V jubilejni sezoni osrednja tekma rokomet vs. virus

Trimo in Koper odpirata 30. sezono v 1. SRL, v kateri je glavni favorit Celje PL. Štirinajst klubov, brez končnice, obvezni prenosi na facebooku.
Trenerji so svoja pričakovanja predstavili prek videokonference. Foto: P. Z.
Trenerji so svoja pričakovanja predstavili prek videokonference. Foto: P. Z.
1. 9. 2020 | 15:00
1. 9. 2020 | 15:29
4:25
Jubilejna 30. rokometna sezona na Slovenskem se bo začela jutri, ko bosta Trimo in Koper (19) odigrala prvo tekmo v ligi NLB. Ta je mirovala kar 178 dni. Zaradi epidemije koronavirusa se je razširila na 14 klubov, ki bodo odigrali 26 kol, nakar bo znan prvak. Favorit je samo eden, Celje Pivovarna Laško, ampak čaka ga vse prej kot lahko delo.

Običajno pred vsako sezono RZS in združenje prvoligašev v centru inovativnega podjetništva na sedežu naše največje banke organizirata druženje sedme sile z vsemi trenerji in kapetani ekip, ampak tokrat je predstavitev potekala prek videokonference. Nihče ne želi, da bi se tik pred štartom kaj zapletlo. Vsi udeleženi trenerji pa bi takoj podpisali, da bi bili zapleti čez sezono tako malenkostni, kot so bili med spletnim prenosom.



Trenerji (manjkal je le izolski Fredi Radojkovič, ki je imel nujne obveznosti) so se spretno izogibali dajanju konkretnih napovedi, le celjski Tomaž Ocvirk je sprejel vlogo favorita in kot cilj izpostavil ubranitev naslova. »Pred nami je težka sezona, igramo tudi v ligi prvakov in v DP je lahko vsak poraz usoden,« se Ocvirk zaveda, da v odsotnosti končnice popravnih izpitov ne bo.

Tomaž Ocvirk računa na ubranitev naslova državnega prvaka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Tomaž Ocvirk računa na ubranitev naslova državnega prvaka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 

Stvari še najbolj jasne edinemu tujcu


Brez dlake na jeziku je bil samo edini tujec na trenerskih klopeh Siniša Markota, ki je prevzel Maribor. »Celje bo prvak brez težav. Za njim so Gorenje, Ribnica in Trimo. V tretjem jakostnem razredu vidim Koper, Dobovo in Jeruzalem. Ostali (poleg Maribora še ljubljanska novinca Slovan in Ljubljana, Izola, Krka, Slovenj Gradec in Loka; op. p.) pa se bomo borili za obstanek,« je bil kratek in jedrnat Splitčan, ki je že vodil Loko in Ribnico in se strinja s sogovorci, da je pred nami ena najbolj zanimivih in izenačenih sezon.

Trebanjci so prvi med slovenskimi prvoligaši odigrali resno tekmo in zmagali na Portugalskem, FOTO: RK Trimo
Trebanjci so prvi med slovenskimi prvoligaši odigrali resno tekmo in zmagali na Portugalskem, FOTO: RK Trimo


V njej je novinec Uroš Zorman, ki je s Trimom že uspešno odprl sezono. Trebanjci so namreč konec tedna na Portugalskem odigrali prvo tekmo kvalifikacij za novo evropsko ligo in premagali Belenses z 28:23. Povratna tekma bo v soboto v Trebnjem, kjer bo jutri gostoval Koper. Zanimivo, Koper in Trimo sta bila tudi tekmeca v zadnjem kolu prejšnjega prvenstva 8. marca, ko so bili Primorci doma za gol boljši. Tudi tokrat se obeta vroč začetek prvenstva.



»Pričakujem težko in naporno sezono, polno negotovosti. Verjamem pa, da bo na koncu zmagal rokomet. Sem nov v tej ligi, ritem bo nov za vso mojo ekipo. Ne smemo gledati predaleč naprej, za nas je najbolj pomembna naslednja tekma, zdaj ta s Koprom, enim ob mnogih klubov, ki so med premorom naredili korak ali dva naprej.«

Zoran Jovičić želi izboljšati četrto mesto Gorenja iz prejšnje sezone. FOTO: Leon Vidic/Delo
Zoran Jovičić želi izboljšati četrto mesto Gorenja iz prejšnje sezone. FOTO: Leon Vidic/Delo

 

Zlatorog in Rdeča dvorana ostajata zaprti


Nekoč njegov tekmec na igrišču, zdaj pa ob njem, Uroš Rapotec, vlogo favorita prepušča domačinu. »Pri nas je bilo veliko sprememb. Skupaj smo dober mesec, veliko smo trenirali. Prepričan sem, da bodo fantje pokazali borbeno predstavo,« pravi Rapotec, ki se že veseli drugega kola, v katerem bo Koper gostil Maribor. Bonifika bo namreč ena od dvoran, ki bodo že od začetka sprejele tudi gledalce v omejenem številu. V Celju in Velenju se za to še niso odločili.

Siniša Markota je po Loki in Ribnici prevzel tretji slovenski klub. FOTO: Roman Šipić/Delo
Siniša Markota je po Loki in Ribnici prevzel tretji slovenski klub. FOTO: Roman Šipić/Delo


Kot je povedal predsednik združenja prvoligašev Sebastjan Gergeta, ki so mu mandat podaljšali za dve leti, bodo vse tekme v živo prenašane na facebooku, ko se bo kriza s covidom-19 naposled končala, pa je napovedal mnoge druge izboljšave, ki bodo »najbolj konkurenčno ligo« v državi še bolj približale navijačem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine