Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krimova barka nasedla v drugem polčasu

Ljubljančanke so v EHF ligi prvakinj doživele boleč domači poraz proti Odenseju, napredovanje iz skupine močno ogroženo. Prvi polčas 15:11, drugi 8:18.
Barbara Lazović je v prvem polčasu dosegla štiri gole, v drugem pa nobenega več. FOTO: Voranc Vogel
Barbara Lazović je v prvem polčasu dosegla štiri gole, v drugem pa nobenega več. FOTO: Voranc Vogel
4. 12. 2022 | 15:31
4. 12. 2022 | 17:19
7:05

Zelo hud udarec so rokometašicam Krima Mercatorja zadale tekmice iz Odenseja. V 7. kolu EHF lige prvakinj so Danke v dvorani Tivoli zmagale z 29:23, potem ko se je prvi polčas končal s prednostjo 15:11 za Krim. Ljubljančanke ostajajo pri zgolj dveh zmagah v elitnem tekmovanju in so vse bolj oddaljene od uvrstitve v izločilne boje. Če bodo čez teden dni ponovile slabo predstavo iz drugega dela, se jim na Danskem ne obeta nič dobrega. Pred ekipo Dragana Adžića, ki se je pred sezono spogledovala celo s prvim nastopom na F4 v Budimpešti, so težki časi v boju za šesto mesto v skupini A.

Igralke Krima so morale po tekmi hliniti nasmeške, ko so se fotografirale z navijači. Kaj je šlo narobe v drugem polčasu? »Morda nisem prava naslovnica za odgovor na to vprašanje, mislim pa, da smo povsem izgubile nadzor nad tekmo, v napadu pa delale osnovnošolske napake. Danke so nas povozile. Kot vratarka nisem mogla nič proti nasprotnim napadom. Zelo sem razočarana, ker je bila pomembna tekma. Imele smo dober občutek, odigrale popoln prvi polčas, potem je sledil padec. V prihodnje bomo morale bolj trdo garati, ker potrebujemo točke. Analizirali bomo tekmo in jih skušali osvojiti na Danskem,« je povedala vratarka Barbara Arenhart, ki je 10 od 16 obramb zbrala v prvem polčasu.

Jovanka Radičević je postala najboljša strelka lige prvakinj. FOTO: Voranc Vogel
Jovanka Radičević je postala najboljša strelka lige prvakinj. FOTO: Voranc Vogel

Tekmo, ki je zaokrožila prvo polovico rednega dela sezone, so domače rokometašice solidno odprle. Kakšnih 1000 navijačev v Tivoliju je pozdravilo uvodna zadetka Aleksandre Rosiak in Darje Dmitrijeve. Potem so vajeti igre prevzele danske igralke, ki so v prejšnji sezoni dvakrat vzele mero krimovkam, ter prišle do vodstva s 4:3. Potem pa se je zgodba zasukala močno v prid Adžićeve ekipe. Kapetanka Barbara Lazović, povratnica po poškodbi Sanja Radosavljević, spet Lazovićeva, Alja Varagić, spet Radosavljevićeva ter Rosiakova so poskrbele za delni izid 6:0.

V domačih vratih je bila razpoložena Arenhartova, ki je v 20 minutah zbrala šest obramb. Bronasta z EP Jovanka Radičević je svoj drugi zadetek dosegla s sedmih metrov za visoko vodstvo s 13:6. Danke so se vendarle zbrale in dosegle štiri zaporedne zadetke, tako je bila med odmorom tekma še vedno odprta, a zaloga štirih golov je bila zelo spodbudna za nadaljevanje.

Toda kot že večkrat videno v tej sezoni, so krimovke slabo vstopile v drugi polčas in vse prigarano zapravile že v desetih minutah, v katerih je prva dva gola vpisala Tjaša Stanko, ki je presedela prvi del, črnogorska veteranka Radičevićeva pa je s 1017. zadetkom postala najboljša strelka v ligi prvakinj.

Dragan Adžić ni znal preprečiti padca. FOTO: Voranc Vogel
Dragan Adžić ni znal preprečiti padca. FOTO: Voranc Vogel

Tekma je postala zelo razburljiva in nohte so si na tribuni družno grizli tudi predsednik kluba Iztok Verdnik, častni predsednik Zoran Janković, direktorica Deja Ivanović, nekdanja Krimova trenerka Marta Bon in nekdanja reprezentantka Tanja Polajnar. Krim je nad vodo držala predvsem Stankova, ki je dosegla že četrti gol za 21:20. Toda potem je tudi Mariborčanka začela nizati napake. Gostje, ki so spremenile obrambno postavitev na 5-1, so začutile priložnost in še dvakrat izenačile, preden so prvič po 4:3 prišle v vodstvo z 22:21 ter ga takoj zatem še podvojile.

Adžić je deset minut pred koncem pri 21:23 zahteval minuto odmora, da bi zrežiral preobrat. Toda skandinavski vlak je že nezadržno dirjal proti pomembni zmagi. Nekaj lahkih golov iz nasprotnih napadov za delni izid 6:0 je zapečatilo usodo Krima, ki je bil povsem brezidejen v napadu, forma je zapustila rusko zvezdnico Dmitrijevo ter francosko reprezentantko Allison Pineau, tudi obe krožni napadalki Nataša Ljepoja in Valentina Klemenčič sta bili skoraj povsem odrezani iz igre.

»Prvi polčas smo odigrale kot iz učbenikov, v drugem pa se je spet zgodil padec, ki ne more biti naključen. Nismo se znale prilagoditi na obrambo 5-1, nismo imele ritma, izgubile smo preveč žog in na koncu je rezultat, kakršen je. Ne vem, kaj naj rečem. Izgubile smo dobljeno tekmo. Nekaj bomo morali spremeniti. V obrambi ni toliko težav kot v napadu. Verjetno moramo delati predvsem na psihološki pripravi,« je bila razočarana Lazovićeva.

Darja Dmitrijeva ni imela rešitev za obrambo 5-1. FOTO: Voranc Vogel
Darja Dmitrijeva ni imela rešitev za obrambo 5-1. FOTO: Voranc Vogel

Krim bo naslednjo tekmo igral na Danskem, potem bo sledilo še gostovanje v Brestu, naslednja domača tekma pa bo 8. januarja proti Bietigheimu. Adžić mora nekaj spremeniti ... »Odgovoren sem za poraz, dekleta so dala maksimum, ki ga imajo v tem trenutku. Vedeli smo, da znajo Danke igrati obrambo 5-1 in 5+1 in v napadu 7 na 6, ampak nas je presenetila. Nobena igralka ni imela odgovora, nobena ni bila razpoložena. Tudi Dmitrijeva se je izgubila. Ob polčasu nisem slutil, da bomo tako padli. Očitno nam je premor slabo del. Zdaj moramo dvigniti ekipo, na Danskem gremo na zmago,« puške v koruzo ni vrgel Adžić, ki se že sooča s prvimi kritikami tistih, ki so ga ustoličili.   

Lestvico zagotavlja SofaScore
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine