Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V četrtfinalu svetovnega prvenstva tudi viden delež krimovk

Francoske rokometašice v polfinalu izločile Švedinje, Norvežanke boljše od Rusinj.
Oceane Sercien Ugolin (z žogo) je k zmagi Francozinj nad Švedinjami prispevela tri gole. FOTO: Pau Barrena/AFP
Oceane Sercien Ugolin (z žogo) je k zmagi Francozinj nad Švedinjami prispevela tri gole. FOTO: Pau Barrena/AFP
M. Š., STA
15. 12. 2021 | 23:35
15. 12. 2021 | 23:39
1:52

V polfinale svetovnega prvenstva za rokometašice v Španiji so se ob gostiteljicah in Dankah, ki so včeraj izločile Nemke in Brazilke, prebile še Francozinje in Norvežanke. Medtem ko so Francozinje danes z 31:26 (15:15) ugnale Švedinje, so bile Norvežanke v četrtfinalu s 34:28 (19:15) boljše od Rusinj.

Švedinje so se v prvi polovici tekme dobro upirale favoriziranim Francozinjam, druga polovica tekme pa je minila v znamenju varovank Olivierja Krumbholza. Olimpijske prvakinje so si namreč hitro priigrale pet golov prednosti, nato pa zanesljivo barko pripeljale do zmage.

Pri Francozinjah so bile najbolj učinkovite Alicia Toublanc, Coralie Lassource in Laura Flippes, ki so dosegle po štiri gole, rokometašici ljubljanskega Krima Allison Pineau in Oceane Sercien Ugolin sta k uspehu prispevali po tri zadetke. Za Švedinje je Nathalie Hagman zbrala devet, Linn Blohm pa šest golov.

V prvi današnji četrtfinalni tekmi pa so Norvežanje prepričljivo odpravile Rusinje. Pri Norvežankah, ki lovijo četrto zlato lovoriko na svetovnih prvenstvih, je bila najbolj učinkovita Nora Mork z devetimi goli, dva manj je zabila Sanna Solberg-Isaksen. Za Rusinje, ki jih vodi nekdanja krožna napadalka Krima Ljudmila Bodnjeva, so Jelena Mihaljčenko, Antonina Skorobogačenko in Julija Markova dosegle po štiri zadetke.

Polfinalni tekmi bosta na sporedu v petek, para sta Danska – Francija (17.30) in Španija – Norveška (20.30).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine