Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Tamara Mavsar se vrača

Selektor Dragan Adžić vpoklical 20 rokometašic za naslednji tekmi s Črno goro.
Tamara Mavsar se vrača v reprezentančni dres. FOTO: Uroš Hočevar
Tamara Mavsar se vrača v reprezentančni dres. FOTO: Uroš Hočevar
Š. R., STA
11. 4. 2022 | 18:36
2:58

Selektor ženske reprezentance Dragan Adžić je razkril spisek 20 rokometašic, ki jih je povabil na priprave pred zadnjim sklopom tekem pokala EHF, v katerem Slovenijo v prihodnjem tednu čakata obračuna s Črnogorkami. Po juniju 2019 se v izbrano vrsto vrača Tamara Mavsar. V primerjavi z nekaterimi zadnjimi reprezentančnimi akcijami bodo v dresu Slovenije manjkale štiri igralke. Maja Svetik bo zaradi poškodbe desne rame primorana v prihodnjih dneh opraviti operativni poseg, minulo soboto pa si je v polfinalu slovenskega pokalnega tekmovanja koleno nesrečno poškodovala Manca Jurič. Po poškodbah za vrnitev na igrišče še nista nared Barbara Lazović in Ema Hrvatin.

Adžić je prepričan, da bodo reprezentantke proti Črnogorkam izjemno motivirane in da bodo naredile še korak naprej na začrtani poti krivulje proti vrhu, ki jih čaka novembra na domačem evropskem prvenstvu. Razveselil se je povratka dveh rokometašic. Poleg Eme Abine, ki je uspešno opravila rehabilitacijo po rekonstrukciji križne vezi v kolenu, bo, prav tako na mestu leve krilne rokometašice, na pripravah reprezentance znova sodelovala Tamara Mavsar. Slednja je za Slovenijo nazadnje nastopila junija 2019 na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Severni Makedoniji v celjski dvorani Golovec. Vmes je 31-letnica, ki z 80 nastopi zaseda 15. mesto na večni lestvici, postala mama, nedavno pa se uspešno vrnila na igrišča.

Poleg obeh že omenjenih rokometašic bodo za nastopa kandidirale še krilne rokometašice Petra Kramar, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, zunanje igralke Ana Abina, Tjaša Stanko, Nuša Fegic, Elizabeth Omoregie, Nina Zulić, Nina Žabjek, Ana Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Aneja Beganović, Nataša Ljepoja, Valentina Tina Klemenčič in Urša Zelnik ter vratarke Amra Pandžić, Tajda Tripković in Maja Vojnović. Tekmi s Črnogorkami bosta zadnji za slovensko vrsto v tem tekmovanju. Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 21. aprila, ob 17.30 v dvorani Stožice, povratna pa v nedeljo, 24. aprila, ob 18. uri v Podgorici. V reprezentančnem tekmovanju nastopajo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva ter zadnje zmagovalke tekmovanja stare celine. Slovenija trenutno s štirimi točkami zaseda drugo mesto. Enak Izkupiček imajo Črnogorke. Že pred zadnjima tekmama so prvo mesto osvojile aktualne evropske prvakinje Norvežanke, na četrtek mestu pa se nahaja Severna Makedonija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine