Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Svetovna prvakinja ob Ani Gros v Ljubljani

Za Krim Mercator bo v novi sezoni igrala tudi Francozinja Grace Zaadi, ki se bo preselila iz CSM Bukarešta.
Grace Zaadi na reprezentančni tekmi proti Sloveniji. FOTO: Jure Eržen
Grace Zaadi na reprezentančni tekmi proti Sloveniji. FOTO: Jure Eržen
29. 12. 2023 | 13:45
29. 12. 2023 | 16:46
2:04

Krim Mercator je ujel še eno veliko ribo. Za slovenske prvakinje bo v prihodnji sezoni igrala tudi francoska rokometna zvezdnica Grace Zaadi Deuna, svetovna in olimpijska prvakinja. Dragan Adžić bo imel zares močno zunanjo linijo, saj se v Stožice vrača slovenska kapetanka Ana Gros.

Grace Zaadi, srednja zunanja igralka, je s Krimom podpisala dveletno pogodbo. Tridesetletnica, ki trenutno brani barve romunske CSM Bukarešta, je na minulem svetovnem prvenstvu v rokometu za ženske s Francijo osvojila zlato kolajno, že svojo drugo na SP po slavju Francije leta 2017.

Zaadijeva je bogato kariero začela v Metzu, v sezoni 2011/12 pa prvič debitirala v ligi prvakinj. Leta 2020 se je prvič podala v tujino k ruskemu Rostovu. Sledila je vrnitev v Metz, nato pa potovanje v Romunijo. Pri CSM vztraja od sezone 2022/23, njena naslednja postaja na rokometni avanturi pa bo prav Ljubljana, poroča STA.

Grace Zaadi je s Francijo osvojila tudi zlato na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu ter evropsko krono na domačem prvenstvu leta 2018. »Veselim se, da bom postala del RK Krim Mercator. Z nestrpnostjo že pogledujem proti novima dvema sezonama in projektu, ki je pred mano,« rokometašico, ki je za francosko reprezentanco dosegla 198 golov, citira slovenski klub.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine