Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Slovenci zadovoljni, ker niso šli na SP? »Brez komentarja.«

Kapetan slovenske reprezentance ni želel prek medijev razpravljati o izjavah selektorja Veselina Vujovića. Zapušča Montpellier in tudi v Celju si noče zapirati vrat. V nedeljo ključna tekma z Barcelono.
Vid Kavtičnik bo poleti zamenjal klub. FOTO: Reuters
Vid Kavtičnik bo poleti zamenjal klub. FOTO: Reuters
20. 2. 2019 | 15:15
6:09
Vid Kavtičnik ni skrival razočaranja, ko so mu v Montpellieru pred mesecem dali vedeti, da z njim ne bodo podaljšali pogodbe. A kot pritiče rokometašu svetovnega formata, se ni vdal malodušju. Čeprav bo maja dopolnil 35 let, ima dovolj ponudb in sladke skrbi pri izbiri naslednje destinacije. Zanj so se pozanimali tudi pri Celju Pivovarni Laško ...

»Ne morem vam sporočiti, kje bom igral v prihodnji sezoni,« z informacijo ni postregel Kavtičnik, ki ni ravno ptica selivka. Iz matičnega Gorenja se je za štiri leta preselil v Kiel, od tam pa v Montpellier, kjer je že deseto sezono.



Obetal si je, da bo na jugu Francije, kjer se družina počuti kot doma, nadaljeval in tudi sklenil kariero, a se je razpletlo drugače. »Razočaran sem bi predvsem zato, ker so mi ves čas govorili da, potem pa rekli ne. A tako je pač pri nas športnikih, en dan si, drugi dan te dni,« se je v dobrih 15 letih z načeli profesionalizma dobro spoznal Velenjčan, ki je lani z Montpellierom osvojil ligo prvakov, a pri branjenju naslova mu ne gre prav dobro.
 

V nedeljo dan D z Barcelono


MAHB je sezono začel s petimi porazi, ampak po zimskem premoru dvignil formo in je še v igri za osmino finala. Naslovu se le ne bo odrekel tako zlahka, kar je potrdil z zadnjo zmago v Kielcah ... »V nedeljo imamo ključno tekmo, če doma premagamo Barcelono, bomo praktično že naprej, če izgubimo, bomo imeli malo možnosti, ker gremo za konec še k Vardarju,« bodo Kavtičnik in njegovi pot v izločilne boje iskali prek Barcelone z Juretom Dolencem, s katero imajo dobre izkušnje, saj so jo izločili v lanskem četrtfinalu na poti na rokometni Mont Blanc.

Vid Kavtičnik je januarja lani igral na EP na Hrvaškem. FOTO: Cropix
Vid Kavtičnik je januarja lani igral na EP na Hrvaškem. FOTO: Cropix


Celjani so še v težjem položaju, po dveh nesrečnih porazih s Szegedom in Flensburgom, na katerih bi si zaslužili vsaj točko, jim samo nedeljska zmaga proti zvezdniškemu PSG ohranja upanje, da bi potem za konec na Danskem le storili preboj. A Parižani so najuspešnejše moštvo v sezoni. Misija nemogoče za četo Tomaža Ocvirka?
 

Če bo imel PSG slab dan ...


»Ne bi rekel, v ligi prvakov ni nepremagljivih ekip, Celjani pa so v svojem Zlatorogu lahko zelo nevarni za vsakogar. Če bo Pariz pravi in bo deloval kot ponavadi, je res bolj malo možnosti, vendar si je praktično že zagotovil prvo mesto v skupini in morda le ne bo šel čisto na polno,« slovenskih prvakov ni odpisal Kavtičnik, ki je nazadnje na Poljskem dosegel en gol, v sezoni LP pa 27.

Ni skrivnost, da bi bil izkušeni desni zunanji rokometaš kot naročen za Celjane, potem ko se bo v Kielce vrnil Branko Vujović, a se bo prestop težko zgodil. »Celjanom sem povedal, kakšna so moja razmišljanja, bomo videli. Nikoli ne reci nikoli, bil bi neumen, če bi si zapiral katera koli vrata,« je nekaj možnosti pustil odprtih Kavtičnik, ki se bo v domovino vrnil aprila, ko bo Slovenija v Celju gostila Nizozemsko v kvalifikacijah za EP 2020.
 

Dve zmagi proti Nizozemcem obveznost


Kapetan reprezentance verjame, da bo Slovenija po razočaranju in nenastopu na letošnjem SP spet obrnila krivuljo navzgor. »Drago nas je stala prva tekma z Madžarsko v Kopru, verjetno naša najslabša doslej, drugače pa še vedno sodimo med najboljše reprezentance v Evropi, kar želimo tudi dokazati. Dve zmagi proti Nizozemski nam morata biti obveznost, s tem bi si zagotovili prvo mesto v skupini in potem boljše izhodišče v žrebu za EP,« z optimizmom k naslednji akciji zre »Vidko«, ki ne skriva, da bi reprezentančno pot rad sklenil z vrhuncem na OI v Tokiu prihodnje leto.

Veselin Vujović pravi, da ne vidi pravega naslednika kapetana Vida Kavtičnika. FOTO: Cropix
Veselin Vujović pravi, da ne vidi pravega naslednika kapetana Vida Kavtičnika. FOTO: Cropix


Slovenija bo morala biti na euru vsaj druga najboljša v konkurenci držav, kot so Islandija, Madžarska, Srbija, Makedonija, Češka, Poljska, Rusija, če si želi pridobiti vstopnico za enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za OI ... »Verjamem, da smo tega sposobni,« o kakovosti slovenske zasedbe ne dvomi Kavtičnik, o katerem je selektor Veselin Vujović v intervjuju za Delo pred kratkim rekel, da nima pravega naslednika zanj.
 

Slovenci izgubljajo že v slačilnici?


Je pa Vujović ob koncu SP za Balkan Handball med drugim izjavil, da so bili njegovi Slovenci celo veseli, ker niso šli na EP ter da se vnaprej vdajo proti tekmecem, za katere mislijo, da so močnejši od njih. Marsikdo na sončni strani Alp je dvignil obrvi ali celo zavil z očmi. »Brez komentarja,« o tem ni želel prek medijev razpravljati kapetan Kavtičnik, ki pa bi ob naslednjem zboru lahko na štiri oči šefu razložil, da takšni verbalni izleti pač ne morejo koristiti misiji Tokio 2020.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine