Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Rokomet

Skupaj rastemo in imamo pravico sanjati o Parizu 2024

Selektor slovenskih rokometašic in trener Krima Mercatorja Dragan Adžić je ponosen na opravljeno delo v dveh letih, a ima še veliko višje cilje.
Slovenke so pod vodstvom Dragana Adžića postale resna reprezentanca, ki se lahko kosa z najboljšimi. FOTO: Leon Vidic
Slovenke so pod vodstvom Dragana Adžića postale resna reprezentanca, ki se lahko kosa z najboljšimi. FOTO: Leon Vidic
24. 4. 2023 | 18:00
24. 4. 2023 | 18:28
11:13

V nadaljevanju preberite:

V začetku meseca sta minili dve leti, odkar je Dragan Adžić prišel v slovenski rokomet. Sprva kot selektor ženske reprezentance, lani je prevzel tudi naš največji klub Krim Mercator. Ta sezona je bila za 53-letnega Črnogorca najbolj zahtevna po letu 2012, v katerem je s Črno goro osvojil zlato kolajno na EP, srebrno na OI v Londonu ter Budućnost popeljal do naslova v EHF ligi prvakinj. S Slovenkami je novembra lani na domačem euru zasedel osmo mesto, kar je bila ponovitev najboljše uvrstitve na velikih tekmovanjih s SP 2003. Pred kratkim so se dekleta z njim uvrstila tudi na decembrski mundial na Danskem, Švedskem in Norveškem.

Manj uspešen je bil na klopi Krima, s katerim se mu ni uspelo uvrstiti v četrtfinale LP. V Stožicah bo v naslednji sezoni imel še močnejšo ekipo, katere cilj bo F4, s Slovenkami pa sanja o prvem olimpijskem nastopu. Kljub temu, da je reden gost v medijih, pa je malo znanega o njem kot človeku. Kaj je povedal »Adžo« v velikem intervjuju za Delo?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine