Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Rokometaši z vozovnico za evropsko prvenstvo 2020

Slovenska rokometna reprezentanca je v Celju premagala Nizozemce s 30:23.
Takole se je proti Nizozemcem boril Borut Mačkovšek. FOTO: Roman Šipić/Delo
Takole se je proti Nizozemcem boril Borut Mačkovšek. FOTO: Roman Šipić/Delo
M. F.
14. 4. 2019 | 18:30
14. 4. 2019 | 19:50
1:50
Slovenska rokometna reprezentanca je v 4. kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 premagala Nizozemce za sedem golov (30:23). S 100-odstotnim točkovnim izkupičkom si je že zagotovila nastop na turnirju, ki bo med 9. in 26. januarjem 2020 na Norveškem, Švedskem in v Avstriji.

Izbrana vrsta selektorja Veselina Vujovića je tekmece za las odpravila že na prvi medsebojni tekmi prejšnji teden v gosteh (27:26). Ker so bili gostitelji veliko boljši od Slovencev – ves čas so zaostajali –, se je Vujović celo opravičil selektorju Erlingurju Richardssonu, saj so bili Nizozemci veliko boljši in odločnejši, a na koncu nespretni, kar so v svoj prid izkoristili Vujovićevi varovanci. Selektor slovenske reprezentance je pred tekmo v Celju poudaril, da upa, da je bila ta tekma za njegovo ekipo dobra šola in bodo pred domačimi navijači pokazali resnejši pristop. Kar tudi so.

Tekma na Nizozemskem se je za Slovence izkazala za zares počuno, saj so v današnjem dvoboju v Celju pokazali povsem drugačno igro, prvi polčas so dobili s 16:11.

Slovenske rokometaše po današnji tekmi čakata še dve: 12. junija bodo gostovali v Latviji, štiri dni pozneje pa bodo v Kopru gostili Estonce.

Vid Kavtičnik se ni zapisal med strelce. FOTO: Roman Šipić/Delo
Vid Kavtičnik se ni zapisal med strelce. FOTO: Roman Šipić/Delo

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine