Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Ptica selivka Gregor Ocvirk spet pri vinarjih

Zlati slovenski mladinec bo okrepil Jeruzalem Ormož, potem ko je zapustil Vardar.
Gregor Ocvirk je zablestel na lanskem mladinskem prvenstvu v Celju. FOTO: Uroš Hočevar
Gregor Ocvirk je zablestel na lanskem mladinskem prvenstvu v Celju. FOTO: Uroš Hočevar
28. 2. 2019 | 16:30
28. 2. 2019 | 19:56
3:34
Vračajo se lastovke, vrnil se je Gregor Ocvirk. Dve dobri stvari so se v enem dnevu zgodile privržencem rokometašev Jeruzalema iz Ormoža. Ekipa je prvič na kolena spravila prvake iz Celja Pivovarne Laško, izvedelo se je tudi, da se bo v Prlekijo vrnil še vedno eden najbolj nadarjenih slovenskih igralcev.

Gregor Ocvirk, najboljši strelec lanskega mladinskega evropskega prvenstva v Celju, se ni znašel pri skopskem Vardarju, kamor se je preselil, potem ko poleti ni našel skupnega jezika z matičnim klubom iz Celja.

Ocvirk (183 cm, 98 kg), ki je že debitiral za člansko vrsto Slovenije, lani v Mariboru na kvalifikacijski tekmi za EP 2020 proti Latviji, naj bi v ligi NLB spet zaigral 9. marca na naslednji tekmi Jeruzalema proti Mariboru, še enem od njegovih bivših klubov.
 

Pri »plavih« že blestel


Ocvirk (20 let) je kot posojeni igralec Celja že branil barve vinarjev, v sezoni 2016/17 je na 25 tekmah dosegel 109 golov. Zelo dobro je sodeloval s trenerjem Sašo Prapotnikom, ki očitno zna iz težko vodljivega levega zunanjega igralca izvabiti najboljše. Z njim je kot selektor mladincev tudi osvojil zlato na MEP.

Gregor Ocvirk ni dočakal priložnosti v celjskem dresu. FOTO: Blaž Samec
Gregor Ocvirk ni dočakal priložnosti v celjskem dresu. FOTO: Blaž Samec

 

Odškodnina na plečih družine


Kot se je neuradno izvedelo, naj bi Ocvirkova družina kar sama plačala odškodnino makedonskim prvakom, ki so muhastega igralca kmalu postavili na stranski tir. Znesek naj ne bi bil majhen, čeprav so odšteli tudi vse plače, ki jih igralec ni dobil. Pravzaprav naj bi mu Vardar izplačal zgolj eno plačo (?!). Jeruzalem pa je plačal približno 3000 stroškov za registracijo igralca na EHF in RZS.

V ligi prvakov je bil Ocvirk v postavi Vardarja štirikrat, vendar se med strelce ni vpisal. v ligi SEHA pa je nastopil osemkrat in zbral 12 golov. V prejšnji sezoni je odigral 10 tekem za Maribor (31 golov), branil je tudi barve Slovenj Gradca (2015/16; 5 tekem, 9 golov). Za člane Celja PL nikdar ni zaigral, kazalo je že, da bo v tej sezoni vendarle dobil priložnost, vendar se ni pojavil na pripravah, zato ga tedanji trener Branko Tamše ni imel več v načrtih.
 

Prapotnik: Fant mora igrati


Jeruzalem je v ligi NLB na devetem mestu in nima več možnosti za nastop v končnici za prvaka. »Vesel sem, ker bo Gregor spet z nami, v tej sezoni smo imeli že ogromno težav s poškodbami, če bi ostali še brez kakšnega igralca, bi lahko zašli v težave v boju za obstanek, tako pa nam bo Ocvirk v veliko pomoč. Še bolj pomembno je, da fant spet igra, ker bi ga bilo škoda, če bi izgubil še eno sezono. Verjamem, da se bo razvil v vrhunskega igralca, z njim nikdar nisem imel takšnih težav, kot se govori v drugih klubih. Nanj računam tudi poleti na svetovnem prvenstvu v Španiji,« je povedal Prapotnik.

Saša Prapotnik pravi, da nikdar ni imel težav z Gregorjem Ocvirkom. FOTO: Jure Eržen
Saša Prapotnik pravi, da nikdar ni imel težav z Gregorjem Ocvirkom. FOTO: Jure Eržen

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine